Open avond HBO Drechtsteden 04-04-2018

Bachelor Toegepaste Psychologie

Toegepaste Psychologie

Expert in gedrag van mensen

Een afgestudeerde van de opleiding Toegepaste Psychologie is een specialist die veelvuldig ingeschakeld wordt bij vragen die te maken hebben met beoordeling, onderzoek en beïnvloeding van gedrag. De inhoud van de opleiding is gebaseerd op de wetenschap, maar staat met beide voeten in de praktijk. Ben jij geïnteresseerd in de denkwijze en gedrag van mensen? Kan je je goed inleven in een ander en vind je het leuk om anderen te coachen of te begeleiden? Dan is Toegepaste Psychologie de opleiding voor jou!

Aanmelden Stel een vraag Lesprogramma

 

Wat is Toegepaste Psychologie?

Tijdens de bachelor Toegepaste Psychologie leer je psychologische theorieën om het gedrag van mensen beter te begrijpen. De opleiding is heel praktijkgericht: je leert veel praktische vaardigheden die je meteen kunt toepassen. Binnen organisaties kan je snel aan het werk als coach, counselor of trainer. Ook zijn er afgestudeerden die een eigen praktijk beginnen.

Deze hbo-opleiding kun je in voltijd of deeltijd volgen.

Lees meer over het lesprogramma

 

Wat kan ik met Toegepaste Psychologie?

Als je afgestudeerd bent, kun je aan de slag als coach, counselor of trainer. Je bent specialist op het gebied van de beïnvloeding van menselijk gedrag. Je kunt gaan werken als zelfstandige of in dienst gaan bij commerciële of non-profitorganisaties op het gebied van HR, onderwijs of zorg & welzijn. In de HR-sector (human resource management) houdt een toegepast psycholoog zich bezig met de ontwikkeling van medewerkers. Dit kan zijn op de afdeling personeel en organisatie (P&O) van een groot bedrijf, of bijvoorbeeld bij een re-integratie bedrijf, een assessmentbureau of een onderwijsbegeleidingsdienst. Kies je voor onderwijs dan kan je aan de slag als intern begeleider, decaan, studieloopbaanbegeleider of zorgcoördinator. Je kunt als afgestudeerde ook gaan werken in de zorg: psychosociale hulp verlenen in de jeugdhulpverlening of de geestelijke gezondheidszorg (preventiewerk, eerstelijns GGZ, centra voor psychologische behandeling, verslavingszorg en dergelijke). In het vierde studiejaar kies je welke werkveld je het meest aanspreekt door een keuze uit drie minoren: Arbeid en Organisatie, Onderwijs en Ontwikkeling of Zorg en Welzijn. Je kan er ook voor kiezen een minor aan een buitenlandse instelling voor hoger beroepsonderwijs te volgen. 

Wanneer begint de opleiding?

De opleiding begint jaarlijks in de eerste week van september. Dit geldt voor zowel de voltijd- als de deeltijdopleiding.

Studeren bij HBO Drechtststeden

Bij HBO Drechtsteden krijg je veel persoonlijke begeleiding. Als student word je gekend. Je bent geen nummer. Docenten zijn deskundig, vriendelijk, behulpzaam en gemakkelijk aan te spreken als je vragen hebt, maar ook als je ergens mee zit. Onze docenten werken zelf ook in de praktijk: daardoor weten zij precies welke situaties je tijdens je werk kunt tegenkomen en leren jou hoe je daarmee omgaat.

 Lees meer over HBO Drechtsteden.

 

Informatiedagen en proefstuderen

Heb je interesse in de bachelor Toegepaste Psychologie? Bezoek dan een van onze open dagen. Tijdens deze open dag (of open avond) krijg je veel informatie en kun je praten met docenten en studenten. Wil je echt ervaren hoe het is om bij ons je opleiding te volgen, kom dan een dag proefstuderen.  

Bekijk hier alle data en meld je direct aan!

 

Onze ambassadeurs

Jessica Barbosa
Jessica Barbosa

“De opleiding sluit goed aan op de praktijk. Ik heb bijna alle vakken al kunnen gebruiken in mijn werk. Daarom heb ik deze studie al meerdere keren aan collega’s aangeraden.”

 

Wat zijn de kosten van de Bachelor Toegepaste Psychologie?

Voltijd: het collegegeld voor de voltijd bachelor Toegepaste Psychologie bedraagt € 2.990,00 per studiejaar. 

Deeltijd: het collegegeld voor de deeltijd bachelor Toegepaste Psychologie bedraagt € 2.550,00 per studiejaar. 

Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 147,50.

Betaling in termijnen is mogelijk. Je betaalt je collegegeld dan in tien termijnen per studiejaar. De extra kosten hiervoor zijn vier euro per termijn. Het boekengeld bedraagt ongeveer € 1.200,00 voor de hele opleiding (dit kan wijzigen). Ook als je particulier onderwijs volgt kan je recht hebben op studiefinanciering. Kijk voor de mogelijkheden op de website van DUO. Heb je geen recht op studiefinanciering dan kom je wellicht in aanmerking voor het levenslanglerenkrediet van de overheid. Kijk hier voor meer informatie. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Toelatingseisen en intake

Om te worden toegelaten tot de bachelor opleiding Toegepaste Psychologie ben je in het bezit van een havo-, vwo- of mbo4- diploma. Beschik je niet over een van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Dan kan je deelnemen aan de 21+ toelatingstoets. Bij een positief resultaat word je alsnog toegelaten tot de opleiding. Klik hier voor meer informatie.

Na je aanmelding nodigen wij je uit voor een persoonlijk intakegesprek. We bespreken dan je ambities, motivatie en de studie in de praktijk. We bepalen samen met jou wat jij nodig hebt om met succes en plezier je bacheloropleiding te halen.

Indien je in aanmerking wilt komen voor een of meer vrijstellingen op grond van eerder verworven competenties (EVC) dan kun je dat in de intake ter sprake brengen. HIerover neemt de Examencommissie een besluit.

 

 

Contact

De opleiding Toegepaste psychologie is gevestigd in het historische centrum van Dordrecht: Achterom 103, 3311 KB Dordrecht.
Als je vragen hebt, kun je kijken bij veelgestelde vragen of het contactformulier invullen.
Bel voor meer info naar het secretariaat: 088 657 27 62 of mail naar info@hbodrechtsteden.nl.

Interesse?

Je kunt je direct aanmelden of bezoek ons tijdens een Open Dag.