Open dag HBO Drechtsteden 2020

Smart Technology Engineer

Smart Technology Engineer

Ben je werkzaam in de elektrotechniek en heb je de ambitie om je verder te verdiepen in het ontwerp en de realisatie van slimme technische systemen? Ben je op zoek naar een baan waarbij je jouw kennis op het gebied van elektrotechniek kunt combineren met een studie op het relatief nieuwe, maar buitengewoon interessante gebied van Smart Technology? Dan ben je bij ons aan het goede adres. HBO Drechtsteden biedt, In samenwerking met het regionale bedrijfsleven vanaf september 2020 een 2-jarige deeltijdopleiding Smart Technology Engineer op hbo-niveau aan. 

Dit is een opleiding die in deeltijd gevolgd kan worden. De opleiding is bedoeld voor werkenden die een volgende stap naar hbo-niveau willen maken.
Als Smart Technology Engineer werk je aan technische projecten binnen de industrie, logistiek, gezondheidszorg of de maritieme sector. 

16 april 2020 Informatie en intakeavond
Op donderdag 16 april vindt de eerstvolgende informatie- en intakeavond plaats. Van 19:00- 21:00 uur. Locatie: Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade 50 in Dordrecht, 4e etage.
Doel van de bijeenkomst is: Nadere informatie over de opleiding; toelichting op studeren in deeltijd; afstemming van wederzijdse verwachtingen. Je kunt je eenvoudig aanmelden voor deze avond door een email te sturen aan Pieter Kroon. Pkroon@hbodrechtsteden.nl  

Onderwerpen / modules 

 • Requirements 
 • Embedded Systems 
 • Internet of Things (IoT) 
 • Systeemdenken 
 • User Experience & Artificial Intelligence (AI) 
 • (Cyber)security 
 • Big Data 
 • Project 

Klik hier om je aan te melden

Professionele vaardigheden spelen een belangrijke rol in de opleiding. Het gaat dan bijvoorbeeld om effectief communiceren en samenwerken in multidisciplinaire teams. De kracht van de opleiding zit in het combineren van deze vaardigheden met beroepsinhoudelijke kennis en taken. 

Wat maakt de opleiding Smart Technology Engineer zo aantrekkelijk? 

 • De opleiding is in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. Hierdoor sluit de opleiding perfect aan op de dagelijkse praktijk én blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. 
 • De lessen worden enerzijds gegeven op de leslocatie van het Da Vinci College in Gorinchem en anderzijds op het Leerpark in Dordrecht door docenten van HBO Drechtsteden die afkomstig zijn uit het bedrijfsleven.
 • Je combineert theorie met praktijk. Praktijkopdrachten kunnen worden uitgevoerd op het moderne meet- en regelplein in de Duurzaamheidsfabriek en/of op het bedrijf waar je werkt. 
 • Je werkt tijdens de opleiding voortdurend aan je - belangrijke - professionele vaardigheden (soft skills). 
 • Je studeert op hbo-niveau. Daarmee investeer je in een toekomstbestendige carrière. 
 • Je maakt met je werkgever gunstige afspraken over de financiering van de opleiding. 

Niveau en diploma 
De opleiding is op hbo-niveau en afgestemd op de eisen die het bedrijfsleven aan een dergelijke opleiding stelt. Nadat je de opleiding met succes hebt afgerond, bestaat de mogelijkheid je Associate Degree te behalen, na accreditatie van de opleiding. 

Startdatum, duur en opzet 
De opleiding duurt twee jaar. Het gaat om een deeltijdopleiding. Je gaat een middag en avond in de week naar school. Ook zullen er bijeenkomsten op bedrijfslocaties  plaatsvinden. Daarnaast studeer je thuis en voer je opdrachten uit. 

De lessen vinden wekelijks plaats op maandag. De lestijden zijn van 15:00 tot 21:00 uur.
De startdatum is maandag 7 september 2020. 

Locatie 
De lessen worden zowel in Gorinchem gegeven -op de leslocatie van het Da Vinci College aan de Mollenburgseweg 82- als in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, Leerpromenade 50.  

Investering 
De prijs van de opleiding bedraagt € 6.450,-- per jaar, inclusief leermiddelen. Betaling in termijnen is mogelijk. Je betaalt het collegegeld dan in tien termijnen per studiejaar. De extra kosten hiervoor bedragen € 60 per betalingsregeling.

Introductieprijs voor snelle inschrijvers 
De opleiding gaat in september 2020 van start. Voor het eerste jaar geldt een speciale introductieprijs van € 4.950,- inclusief leermiddelen. 

Na de start van de opleiding wordt de procedure in gang gezet om de opleiding te accrediteren als Associate Degree. 

Meer informatie
Wil je meer weten over de mogelijkheden? 
Neem dan contact op met Pieter Kroon pkroon@hbodrechtsteden.nl 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.