Opbouw modules
Jaar 1
1. Introductie, De eerste module staat vooral in het teken van kennismaken met de opleiding en het onderzoeken en vastleggen van individuele ontwikkelpunten. De start wordt gemaakt met het portfolio waaraan de student de hele opleiding werkt.
2. Requirements, Het verzamelen van de exacte wensen en behoeften van een systeem (software, infrastructuur, netwerk, organisatie, etc.) is een vak apart. Veel aandacht besteden we aan soft skills. Denk aan vaardigheden als luisteren, samenvatten en doorvragen.
3. Design, Het ontwerpen van een netwerk design komt aan de orde. Software ontwikkelaars maken zich een aantal belangrijke software design principes eigen. Het beknopt vastleggen en beargumenteren van de juiste keuzes is een belangrijk onderdeel.
4. Testen, Het correct uitvoeren van een test bespaart veel. Alles testen is onmogelijk dus moeten er risico’s worden afgewogen. In deze module leert de student de juiste afwegingen te maken om beperkte hoeveelheid inspanning optimaal in te zetten.
Jaar 2
5. Project Management, Het klassieke projectmanagement wordt op praktische wijze besproken en uitgevoerd. Daarnaast komen andere methodieken als Agile en Scrum aan bod.
6. Onderhoud en Service, In deze module worden alle activiteiten uitgediept die noodzakelijk zijn om ook na oplevering de klant te kunnen bedienen met aanpassingen. Het ITIL model komt hierbij ook aan de orde.
7. Project, Tijdens de laatste twee perioden werken de studenten aan een project. Tijdens deze opdracht komt de opgedane kennis bijeen in de vorm van het realiseren van een project. Studenten gaan dan in kleine team aan de slag met een werkelijk vraagstuk.
8. Portfolio, Gedurende de hele studie werkt de student aan ontwikkelpunten. In de laatste week laat de student zien op welke wijze hij op verschillende onderdelen is gegroeid. Docenten begeleiden studenten gedurende alle modules op dit onderdeel.