Open avond HBO Drechtsteden 06-04-2019

HBO Drechtsteden

Levenlanglerenkrediet

Vanaf het studiejaar 2017-2018 is het mogelijk om geld te lenen onder gunstige voorwaarden bij de overheid voor een opleiding. Wil je een hbo-bachelor opleiding doen en heb je geen recht op studiefinanciering? Dan is het wellicht mogelijk om onder gunstige condities geld te lenen bij de overheid via DUO. Lees hier welke voorwaarden eraan verbonden zijn en hoe het werkt.

Wat is het?
De overheid biedt de mogelijkheid om geld te lenen voor een mbo of hbo-studie aan voor iedereen die geen studiefinanciering krijgt en in de leeftijdscategorie van 30 tot 55 jaar valt. Bovendien moet je een voltijd-, deeltijd- of duale opleiding aan hbo of universiteit volgen of een voltijds bol- opleiding aan het mbo. Deze opleiding moet in Nederland gegeven worden en erkend worden door de overheid. Je kunt, indien je aan de voorwaarden voldoet, tegen gunstige voorwaarden geld lenen voor de studiekosten. Deze financiering heet levenlanglerenkrediet.

Waar heb je recht op?
Je kunt een aanvraag doen bij DUO om te bepalen wat de hoogte van de financiering bedraagt. Het levenlanglerenkrediet is niet bedoeld voor boekengeld, maar voor het lesgeld. Kom je in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet, dan ontvang je maandelijks 1/12 deel van het collegegeld of lesgeld dat je moet betalen. Let op, vraag je financiering aan vóór je aan de studie begint, verstreken maanden worden niet gecompenseerd.

Terugbetalen
Bij de meeste studies mag je 4 jaar lenen. Als je recht op het levenlanglerenkrediet stopt, begin je het daaropvolgende jaar met terugbetalen. Je betaalt de lening onder gunstige voorwaarden terug. Zo heb je 15 jaar de tijd om het geleende bedrag terug te betalen.

Verdere bijzonderheden
Het levenlanglerenkrediet is bedoeld voor mensen van 30 tot 55 jaar. Ben je jonger dan dertig jaar dan kan je het levenlanglerenkrediet aanvragen voor een tweede studie.

Meer informatie en de voorwaarden vind je op duo.nl.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.