Open avond HBO Drechtsteden 04-04-2018

Inspiratiebijeenkomsten in de stad

Inspiratiebijeenkomsten in de stad

HBO Drechtsteden organiseert in 2018 een reeks inspiratiebijeenkomsten in de stad. Het doel is inwoners van de Drechtsteden, relaties en studenten te enthousiasmeren en te  inspireren met actuele wetenswaardigheden. Het rijke vakgebied van de psychologie biedt daarvoor veel mogelijkheden. De eerste inspiratiebijeenkomst op 21 februari 2018 heeft als thema ‘Hoe werkt de liefde?’.

21 februari: Hoe werkt de liefde?

Tijdens deze inspiratiebijeenkomst staat de liefde centraal. Neem samen met wetenschapsjournalist Mark Mieras een duik in het liefdesbrein. Met kleine experimenten in de zaal, saillante onderzoeksresultaten die je aan het denken zetten en fraaie beelden waarbij je even kunt wegdromen.

De liefde is niet altijd eenvoudig. Zo wordt er geworsteld met de voorkeuren voor een partner, met trouw en gevoelens van jaloezie. Hoe werkt dit en waarom werkt het zo? Onderzoek naar ons liefdesgedrag levert verrassend veel herkenbare maar ook bizarre resultaten op. Ook geeft het een indrukwekkend beeld hoe diep de liefde mensen kan verbinden.

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en schrijver van onder andere de bestseller Liefde. Mieras is gespecialiseerd in de neuropsychologie van normale mensen. Hij studeerde cum laude af in de theoretische natuurkunde. Hij is regelmatig op radio en tv en een veel gevraagd spreker.

Praktische informatie

Datum: 21 februari 2018
Tijd: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Locatie: Energiehuis | Ketel 1, Noordendijk 148, Dordrecht
Kosten: toegang is vrij*. Reserveren is gewenst en kan hier.

* Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Toekenning van plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelden.

Planning bijeenkomsten 2018

De volgende inspiratiebijeenkomsten staan gepland voor 2018:

  • Woensdag 21 februari 2018: Hoe werkt de liefde? - Mark Mieras
  • Woensdag 28 maart 2018: Nudging, zo worden we beïnvloed - Pelle Guldborg Hansen
  • Woensdag 19 september 2018: bekendmaking onderwerp en spreker volgt
  • Woensdag 21 november 2018: bekendmaking onderwerp en spreker volgt

Samenwerking

Deze Inspiratiebijeenkomst voor de stad is de eerste in de reeks en een initiatief van HBO Drechtsteden in samenwerking met Schouwburg Kunstmin, de Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing.