Open avond HBO Drechtsteden 2019

Inspiratiebijeenkomsten in de stad

Inspiratiebijeenkomsten in de stad

HBO Drechtsteden organiseert een reeks inspiratiebijeenkomsten in de stad. Het doel is inwoners van de Drechtsteden, relaties en studenten te enthousiasmeren en te inspireren met actuele wetenswaardigheden. Het rijke vakgebied van de psychologie biedt daarvoor veel mogelijkheden.

Inspiratiebijeenkomsten in de stad 2019

Woensdag 25 september

Andreas Wismeijer
'Geheimen: De psychologie van wat we niet vertellen'

Faalangst hebben, verliefd zijn op je buurvrouw, seksueel misbruikt zijn, te veel drinken, verborgen homoseksuele contacten onderhouden, belasting ontduiken, een verrassingsreisje plannen voor je partner. Iedereen heeft geheimen: grote of kleine, schokkende of alledaagse. Zaken waar anderen aanstoot aan kunnen nemen, houden we verborgen om afkeuring, straf, hoon of, het ergst denkbare, sociale uitsluiting te voorkomen. De bescherming die een geheim biedt, heeft echter zijn prijs. Zo kunnen geheimen leiden tot piekeren en somberheid. Wat weten we eigenlijk over geheimen? Waarom hebben we ze en voor wie? Hoe houd je iets jarenlang geheim? Klopt het dat geheimen altijd slecht voor je zijn? Psycholoog dr. Andreas Wismeijer geeft, gebaseerd op jarenlang onderzoek, antwoord op deze vragen.

Andreas Wismeijer is een gedreven onderzoeker die graag verhalen vertelt: dit is al meer dan 15 jaar Andreas Wismeijer in een notendop. Na zijn studie psychologie aan Tilburg University ging hij naar Barcelona om verder te studeren en kreeg bijna direct een baan aangeboden aan de Universitat Autònoma de Barcelona vanwege zijn aanstekelijke passie voor het vak. Zo zat hij geregeld op dezelfde dag ín de schoolbanken én stond hij ervoor. En hij is nooit opgehouden dit te doen. Zelf nieuwe dingen leren en die met aanstekelijk enthousiasme overbrengen op anderen, dáár ligt zijn kracht.

Praktische informatie

Datum: woensdag 25 september 2019
20:00 uur
Locatie: Energiehuis | Ketel 1. Noordendijk 148, Dordrecht

Kosten: Vrij toegang.


Aanmelden

 


Woensdag 27 november

Angelique van ’t Riet
'Waarom soft skills je leven makkelijker maken'

Waar mensen samenwerken en samenleven zijn soft skills belangrijk. In organisaties maar ook in je privéleven maak je met vaardigheden op het gebied van communicatie, samenwerken, team-building en introspectie het verschil. In een recent onderzoek van LinkedIn werd aangetoond dat bijna 70 procent van de Nederlandse HR-managers moeite heeft met het vinden van talent met de juiste soft skills. Driekwart van hen geeft aan dat het gebrek aan soft skills in een team de productiviteit ernstig beperkt. Wil je iets voor elkaar krijgen, dan is het belangrijk dat je overtuigend en inspirerend bent en dat mensen graag iets voor je willen doen. Soft skills maken het leven van een ander én van jezelf zoveel mooier. Angelique geeft tijdens de inspiratiebijeenkomst tips om zelf aan de slag te gaan. Werken aan je soft skills is misschien een uitdaging maar je wordt er zeker voor beloond! Hard skills zorgen dat je een afspraak kunt maken en soft skills zorgen ervoor dat je daarna een verbinding aan kunt gaan. 

Angelique van 't Riet is de eerste Nederlandse Flirtcoach en is oprichter van de Universal Flirting Academy; auteur van drie boeken over flirten naar zakelijk succes waaronder: Hoe word ik een schat en De tien flirtgeboden. Angelique heeft een fascinatie voor communicatie en dan vooral voor het non-verbale en sensitieve deel daarvan. Al bijna zestien jaar lang traint zij nationaal en internationaal het bedrijfsleven met de training/workshop ‘’Flirten naar zakelijk succes’’ en sinds twee jaar ook met de Masterclass Soft Skills op de werkvloer.
 

Praktische informatie
Informatie volgt


Terugblikken

Bekijk hier de terugblik van 17 april 2019 'Concentratie' >>
Bekijk hier de terugblik van 21 november 2018 'De kunst van opmerkzaamheid' >>
Bekijk hier de terugblik van 29 september 2018 'Nudging' >>
Bekijk hier de terugblik van 17 april 2018 'Gedoemanagement' >>
Bekijk hier de terugblik van 28 maart 2018 ‘Durf het beste uit jezelf te falen' >>
Bekijk hier de terugblik van 21 februari 2018 ‘Hoe werkt de liefde?'>>

 

Samenwerking

Inspiratiebijeenkomsten in de stad is een initiatief van HBO Drechtsteden in samenwerking met Schouwburg Kunstmin, de Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing.

 

 

     
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.