Open avond HBO Drechtsteden 31-10-2018

Bachelor opleiding Business & innovation

Business & Innovation

Business & Innovation

(tweejarig hbo-niveau)

Ben jij ondernemend en wil je jezelf verder ontwikkelen als innovatieve manager of zelfstandige? De 2-jarige hbo deeltijdopleiding Business & Innovation leert jou kansen te zien in de markt, trends te vertalen in nieuwe producten of diensten en businessstrategieën om te zetten in praktische toepassingen. Na de deeltijdopleiding Business & Innovation heb jij je (verder) ontwikkeld tot creatieve, ondernemende (midden)manager of zelfstandig ondernemer met een gedegen businessconcept.

De managementopleiding voor innovatieve managers en zelfstandig ondernemers

Leren via een virtual classroom

De lessen van de deeltijdopleiding Business & Innovation volg je vanuit huis via de virtual classroom. Hier heb je rechtstreeks en real time contact hebt met je docent en medestudenten. Op één vaste avond in de week heb je les via een virtual classroom. De colleges worden ook opgenomen, zodat je ze altijd kunt terugkijken. Tentamens doe je op een van de benoemde locaties in Nederland of buitenland. Of je nu in Nederland of in het buitenland bent, de opleiding in dienst of als ondernemer doet, met de virtual classroom van Business & Innovation heb jij alle flexibiliteit die je nodig hebt als professional. Zo wordt leren en werken combineren een stuk gemakkelijker!

Flexibele opbouw in modules

De deeltijdopleiding Business & Innovation is flexibel opgebouwd in losse modules. Iedere module duurt tien weken. De meeste studenten doen twee tot drie jaar over de managementopleiding. Heb je het een periode drukker op je werk? Geen probleem, dan doe je een stapje terug in je studie. Heb je vooral interesse in één van de thema’s, dan kun je ook een losse module volgen om je kennis uit te breiden. Studiepunten die je behaalt, kun je altijd inbrengen mocht je alsnog de hele opleiding doen.

Programma: thema’s van Business & Innovation

De deeltijdopleiding Business & Innovation is opgebouwd uit acht thema’s, ondergebracht in modules. In de opleiding krijgen vernieuwende businessmodellen veel aandacht. Ook de ontwikkeling van jouw personal skills is een heel belangrijk onderdeel. Niet alleen toegepaste kennis, maar ook de juiste business-skills zijn belangrijke voorwaarden voor jou als succesvolle manager of ondernemer. Je rondt de opleiding in module 8 af met een gedegen onderzoek en businessplan.
 
Bekijk de modules en de vakken

Interesse in de deeltijdbacheloropleiding Business & Innovation? Bekijk hier onze open dagen of meld je direct aan!

Praktische informatie

Wanneer begint de opleiding?
De opleiding begint jaarlijks in de eerste week van september.

Doorstuderen na de tweejarige hbo-opleiding 
Na een succesvolle afronding van de opleiding heb je de mogelijkheid om in circa 2 jaar je bachelordiploma Business & Innovation te behalen. Veel studenten vinden dit een prettig traject, omdat ze al ruime ervaring hebben met de opleiding en een goed ritme hebben opgebouwd van studeren naast een baan.

Studeren bij HBO Drechtsteden
De tweejarige hbo-opleiding Business & Innovation wordt aangeboden door HBO Drechtsteden. Eén van onze speerpunten is de persoonlijke en intensieve begeleiding die onze studenten krijgen van onze enthousiaste, professionele docenten, óók wanneer je studeert in een virtual classroom.

Investering
Het collegegeld voor de tweejarige hbo-opleiding Business & Innovation bedraagt € 3.020 per studiejaar. Betaling in termijnen is mogelijk. Je betaalt je collegegeld dan in acht termijnen per studiejaar. De estra kosten hiervoor zijn € 50 per betalingsregeling.  Het boekengeld bedraagt ongeveer € 900 voor de hele opleiding (dit kan wijzigen). Kijk hier voor informatie over het levenlanglerenkrediet van de overheid. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar.

Toelatingseisen 
Om te worden toegelaten tot de tweejarige hbo-opleiding Business & Innovation ben je in het bezit van een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Als je niet over één van deze diploma's beschikt en je bent 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan de 21+ toelatingstoets. Deze toets stelt vast of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om een hbo-opleiding bij HBO Drechtsteden te volgen. Voor meer informatie lees de infowijzer 21+ »

Intake
Na je aanmelding nodigen wij je uit voor een persoonlijk intakegesprek. We bespreken dan je ambities, motivatie en de studie in de praktijk. We bepalen samen met jou wat jij nodig hebt om met succes en plezier de opleiding te doen.
 

Contact

HBO Drechtsteden, Achterom 103, 3311 KB Dordrecht
Als je vragen hebt, kun je kijken bij veelgestelde vragen of het contactformulier invullen.
Bel voor meer informatie naar het secretariaat: 088-6572762 of mail naar info@hbodrechtsteden.nl.

Aanmelden

Je kunt je direct aanmelden of eerst onze informatiedag bezoeken.

Kijk ook bij de veelgestelde vragen.