Open avond HBO Drechtsteden 13-02-2019

Carrièrekans in de bouw op hbo-niveau

Carrièrekans in de bouw op hbo-niveau

Bouwkunde

Ben jij op zoek naar een studie in de bouw op hbo-niveau? En wil je je studie combineren met een baan? Dan is de opleiding Bouwkunde echt iets voor jou. Een mogelijkheid om werken & leren te combineren voor ambitieuze huidige of aankomende bouw-professionals.

In samenwerking met het bedrijfsleven, Bouwmensen en de ROC’s in de regio, start HBO Drechtsteden in september 2019 een tweejarige opleiding Bouwkunde op hbo-niveau in Dordrecht. 

We verzorgen vanaf september 2019 een tweejarige opleiding voor aankomende en huidige bouwprofessionals die willen werken en studeren na hun mbo opleiding.

Omschrijving
De opleiding is bedoeld voor studenten die hun mbo-4 diploma in de bouw hebben behaald en die, in combinatie met een leer-werkplek, verder willen studeren. De opleiding Bouwkunde is ook zeer geschikt voor bouwtechnisch tekenaars, calculators, werkvoorbereiders en uitvoerders die willen doorgroeien naar een hbo-niveau.

Duur en lestijden
Je volgt een keer in de week lessen en de overige dagen werk je bij een aan de bouw gerelateerd bedrijf. 
Lestijden: Dinsdagmiddag en -avond van 15.00 - 21.30 uur. 

Startdatum
De opleiding start in september 2019 

Locatie
De lessen vinden plaats op het Leerpark in Dordrecht. 

Deze opleiding is een samenwerking van het bedrijfsleven, Bouwmensen, ROC Da Vinci College en HBO Drechtsteden.Programma
Het programma bestaat uit acht modules. Per studiejaar volg je vier modules. Het is ook mogelijk een of meer losse modules te volgen. Het programma wordt nader bekendgemaakt.

Studiebelasting
De studiebelasting bedraagt 120 EC (europen credits) verspreidt over 2 jaar. Je volgt lesbijeenkomsten bij HBO Drechtsteden en voert ook opdrachten uit in je eigen werkomgeving als onderdeel van de opleiding.
Naast de lessen ben je tussen de 5 en 10 uur per week ’s avonds bezig met zelfstudie: lesstof doornemen, samenvattingen maken en opdrachten maken.Je krijgt ook geregeld opdrachten mee die je tijdens je werk kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het interviewen van ervaren collega’s en onderzoek doen naar huidige werkprocessen in jouw organisatie. Naast de verplichte lesstof schrijf je een persoonlijk ontwikkelplan met doelen die je wilt bereiken tijdens het opleidingstraject en bouw je een portfolio op met bewijzen van je ontwikkeling. Je krijgt werkplekbezoek, coachingsgesprekken en je presenteert regelmatig je studievoortgang aan docenten en medestudenten. Een goede balans tussen studeren en werk ligt voor de meeste studenten op 32 uur inzet voor je werk, de rest voor je studie.

Wat leer je?
Naast inhoudelijke, technische kennis is een belangrijk onderdeel van de opleiding je eigen ontwikkeling van de zogeheten soft skills. Het gaat daarbij om de ontwikkelingn van vaardigheden zoals het goed analyseren van een probleemsituatie,  het ontwikkelen van communicatieve skills, klantgerichtheid en je leert projectmatig werken.

Resultaat
Na afronding van de opleiding ben je in staat om als professional in behoorlijke mate van zelfstandigheid op operationeel en tactisch niveau werkzaamheden te verrichten en sturing te geven.

Toelatingseisen en intake
Om de opleiding te kunnen starten ben je in het bezit van een mbo 4-diploma in de bouw en een (aanstaande) baan in de bouwbranche. Na je aanmelding nodigen wij je uit voor een persoonlijk intakegesprek. We bespreken dan je ambities, motivatie en de studie in de praktijk. We bepalen samen met jou wat jij nodig hebt om met succes en plezier je opleiding te halen.

Certificering
De opleiding is op hbo-niveau 5 en afgestemd op de eisen en wensen die het bedrijfsleven stelt. Nadat je de opleiding met succes hebt afgerond, en na accreditatie van de opleiding, bestaat de mogelijkheid je Associate Degree (AD) te behalen.

Wat maakt deze opleiding zo aantrekkelijk?

  • De opleiding is in samenwerking met regionale bouwbedrijven vorm gegeven en wordt deels bij deze bedrijven uitgevoerd. Jij hebt dus straks precies die kennis in huis die bedrijven willen hebben.
  • Je baan in een aan de bouw gerelateered bedrijf en je studie zorgen er voor dat je in twee jaar een gewilde bouw-professional bent.
  • Je studeert op hbo-niveau. Daarmee investeer je in een solide carrière
  • Je maakt met je werkgever gunstige afspraken over de financiering van de opleiding.
  • Je studeert en werkt dicht bij huis.

Meer informatie en intakegesprek
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Jeroen Mol, 06-52383767 of jmol@hbodrechtsteden.nl.  Wil je uitgenodigd worden voor een intakegesprek? Meld je dan aan voor de opleiding. Als je aan de voorwaarden voldoet kunnen we na een intakegesprek je aanmelding omzetten in een inschrijving.

Investering
De prijs van de opleiding wordt nader bekend gemaakt. 

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.