Open avond HBO Drechtsteden 31-10-2018

  Techniek & ICT

Techniek en Maritieme techniek

Cursus PLC Besturingstechniek in industriële (maritieme) toepassingen - 1 (PBIT-1)

In de (maritieme) industrie is de toepassing van besturingstechnologie in de productieketen zeer belangrijk. Nieuwe technologie ontwikkelt zich snel. Daarom is kennis van werking van PLC’s snel aan veroudering onderhevig. Gebruikte men vroeger relais, tegenwoordig vervangen slimme PLC’s de traditionele besturing. Vaak met remote control (besturing op afstand). De cursus PLC Besturingstechnologie in industriële (maritieme) toepassingen-1 (PBIT-1) is bedoeld om te zorgen voor voldoende kennis en  beheersing van PLC’s. In de cursus leert men de PLC te programmeren voor een installatie in een productie-omgeving.

 

Toepassing van explosieveiligheid en ATEX op apparatuur en installaties

Uw werkzaamheden hebben te maken met het realiseren van technische installaties in de maritieme of de procesindustrie, waar explosieveiligheid een belangrijk fenomeen is. Waarmee krijgt u te maken als u installaties wilt aanpassen, onderhouden of ontwerpen?

Post-bachelor Klantgerichtheid voor technici

Iedereen in een organisatie heeft in directe of indirecte zin contact met de klanten (externe en interne klanten). Een goede relatie met klanten is een zeer belangrijke succesfactor.

Carrièrekans in de ICT op hbo-niveau

Ben jij op zoek naar een studie in de ICT op hbo-niveau? En wil je een baan combineren met een studie? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Er zijn twee uitstroomrichtingen: ICT Software development en ICT Netwerk- en systeembeheer. Een mogelijkheid om werken & leren te combineren voor ambitieuze, aankomende, ICT-professionals.