Webinar: de lerende (zorg)administratie

Webinar: de lerende (zorg)administratie

Hoe blijf je up to date met alle ontwikkelingen in Zorgadministratie?

Met regelmaat organiseert KEI in samenwerking met HBO Drechtsteden een webinar dat zich richt op het vakgebied van de Zorgadministratie. Een goede aanpak om over en weer kennis te delen met het werkveld. Voor relaties en klanten van KEI en HBO Drechtsteden, oud studenten van de post-hbo opleiding Zorgadministratie en andere geïnteresseerden bespreken we actuele thema’s. Dit keer gaat het om het belang van leven lang ontwikkelen. Dan gaat het zowel om het individu als de organisatie zelf en hoe die twee zich tot elkaar verhouden.


Praktische informatie
Datum & tijd: 11 november van 13:00 – 14:15 uur.
Locatie: Online

Deelname aan deze webinar is gratis.
Klik op onderstaande knop om u aan te melden. 

Aanmelden


Programma

Tijdstip

Activiteit

13:00 - 13:05 uur


Carl Leysner

 

Welkomstwoord en voorstellen

Carl Leysner is directeur van KEI 3.0 B.V.

KEI 3.0 B.V. ondersteunt zorginstellingen op zowel het zorg administratieve vlak alsook bij de inrichting optimalisatie van het elektronisch cliënten dossier.

Het werkveld van de zorg is continu aan verandering onderhevig. Denk naast verandering in wet- en regelgeving ook aan de veranderingen in financieringsvormen. Daarnaast is er binnen het zorglandschap een vergaande automatiseringsslag gaande. Deze ontwikkelingen vragen continu aandacht voor het bijhouden en ontwikkelen kennis en kwaliteit.

13:05 - 13:20 uur

 


Peter Baldé

De lerende organisatie en opleidingsrendement
Wat is een lerende organisatie en wat levert dat op? Is je organisatie in staat zich telkens aan te passen aan veranderingen of zelfs te vernieuwen en hoe pak je dat aan? We praten steeds meer over leercultuur en of die wel of onvoldoende aanwezig is in een organisatie. Krapte op de arbeidsmarkt betekent dat werkgevers zich regelmatig de vraag moeten stellen of zij voor werknemers naast een goed salaris ook een prettige werkomgeving en loopbaanontwikkeling kunnen bieden. 

Tevens krijg je een inkijkje op zichtbaar rendement verkrijgen bij scholing van medewerkers. Hoe zorg je voor een goed samenspel en gezamenlijke ambitie tussen leidinggevende en medewerker bij het doen van een opleiding.

Peter Baldé – accountmanager en coördinator post-hbo opleidingen HBO Drechtsteden  

13:20 – 13:35 uur

 


Carl Leysner en

Marcelus Oostdijk

 

Wat levert de scholing in praktische zin op?

Marcelus Oostdijk is Senior medewerker cliëntenadministratie bij Stichting Zorg Adullam en heeft de opleiding gedaan in de periode van de PGB transitie binnen zijn organisatie.

Hoe heeft de post-hbo opleiding hem en de organisatie in deze transitie geholpen?

13:35 – 13:50 uur

 

Carl Leysner en

Sonja Rijfers

Ontwikkelingen in de zorg van zorgadministratie naar registratie aan de bron. “First time right”  

In een gesprek met Sonja Rijfers (Senior Procesondersteuner Zorgadministratie bij Ipse de Bruggen) nemen we de actuele ontwikkelingen door op het registratieve vlak in de zorg.

Wat is de aanleiding voor Sonja geweest om te starten met de opleiding en welke verwachtingen heeft zij hierbij?

13:50 – 14.10 uur
 

Anend Harkhoe

Belang van procesoptimalisatie bij switch naar “first time right”        

De ontwikkelingen binnen de zorgadministratie naar registratie aan de bron maakt het noodzakelijk om kritisch te kijken naar de diverse processen en deze aan te passen. Anend Harkhoe belicht de instrumenten die daarbij ingezet kunnen worden. Anend is Black Belt Lean Six Sigma en directeur / eigenaar van LEAN.nl.

14:10 – 14.15 uur
 


Carl Leysner

Afsluiting en samenvatting

Wat neem je mee naar je eigen praktijk?
Welke stappen ga je vervolgens zetten?

Carl Leysner

 

 

Aanmelden

Deelname aan deze webinar is gratis.
Klik op onderstaande knop om u aan te melden. 

Aanmelden

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.