Open avond HBO Drechtsteden 04-04-2018

Veelgestelde vragen over het HBO

Waarom kiezen voor HBO Drechtsteden?

Bij HBO Drechtsteden krijg je erg veel persoonlijke begeleiding. Docenten zijn vriendelijk, behulpzaam en gemakkelijk aan te spreken als je vragen hebt, maar ook als je ergens mee zit. Onze docenten werken zelf ook in de praktijk: daardoor weten zij precies welke situaties je tijdens je werk kunt tegenkomen en leren jou hoe je daarmee omgaat.

Bovendien biedt onze opleiding een goede kans op een baan. Lees meer over HBO Drechtsteden

HBO Drechtsteden is een particuliere instelling. Wat betekent dat voor mij?

HBO Drechtsteden verzorgt particulier onderwijs. Wij zijn lid van de NTRO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Inschrijven doe je direct bij onze hogeschool. Je moet je wel aanmelden bij DUO, omdat er wordt gecontroleerd of studenten die zich bij ons hebben ingeschreven ook daadwerkelijk onderwijs volgen. Ook als je particulier onderwijs volgt kan je aanspraak maken op studiefinanciering.  

Kan ik me toch aanmelden voor een bachelor-opleiding als ik niet een geschikte vooropleiding heb gedaan?

Ben je 21 jaar of ouder dan kun je deelnemen aan de 21+ toelatingstoets. Klik hier voor meer informatie.

Kom ik in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet?

Als je een bachelor volgt, dan kun je in aanmerking komen voor het levenlanglerenkrediet. Kijk voor de voorwaarden op de website van DUO.

Kom ik in aanmerking voor studiefinanciering?

Als je een voltijdopleiding volgt bij HBO Drechtsteden kan je aanspraak maken op studiefinanciering. Studenten die het instellingscollegegeld betalen, omdat ze een particuliere opleiding volgen, kunnen per maand maximaal € 1.667, - lenen.
Kijk voor meer informatie en jouw mogelijkheden op www.duo.nl.

Hoe moet ik mij aanmelden?

Omdat HBO Drechtsteden een particuliere hogeschool is, kan je je rechtstreeks aanmelden voor een hbo opleiding bij HBO Drechtsteden. Dat hoeft niet via Studielink. Meld je direct bij ons aan.

Volg je een voltijdopleiding? Dan moet je je als voltijdstudent nog zelf aanmelden bij DUO. Dat doe je via www.duo.nl door een aanmeldingsformulier of een wijzigingsformulier te downloaden. Vul hier als naam van ons opleidingsinstituut in: Stichting Hoger Onderwijs da Vinci.  

Indoen je een VERKLARING COLLEGEGELD van DUO hebt ontvangen, kan die die met de bijgeleverde antwoordenvelop opsturen naar HBO Drechtsteden, Postbus 373, 3300 AJ in Dordrecht. Je kunt deze ook afgeven bij het secretariaat/studentenadministratie op de locatie Achterom 103 in Dordrecht.

Meld je direct bij ons aan.

Zijn de bachelor opleidingen geaccrediteerd?

De bachelor opleidingen van HBO Drechsteden zijn geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). De opleidingen voldoen daarmee aan de hoge eisen van kwaliteit die door NVAO worden gesteld en dat we voldoen aan de diploma-eisen.

Toelating met de 21+ toets

Als je niet over één van deze diploma's beschikt en je bent 21 jaar of ouder dan kun je deelnemen aan de 21+ toelatingstoets. Deze toets is bedoeld om vast te stellen of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om een hbo-opleiding bij HBO Drechtsteden te kunnen volgen. Meer informatie en aanmelden »

Toegepaste Psychologie

Kan ik me specialiseren?

Ja, de uitstroomprofielen zijn gerelateerd aan de volgende werkvelden: onderwijs en ontwikkeling, arbeid en organisatie en zorg en welzijn.

Waar gaan toegepaste psychologen na hun studie werken?

Als je afgestudeerd bent, kun je aan de slag als coach, counselor of trainer. Je kunt gaan werken als zelfstandige of in dienst gaan bij commerciële of non-profitorganisaties op het gebied van HR, onderwijs of zorg. Ga naar de opleidingspagina voor meer informatie.

Wanneer kan ik beginnen?

De voltijd- en deeltijdopleidingen starten jaarlijks in september. Tussentijds instromen is alleen mogelijk indien er een overstap gemaakt wordt vanuit een vergelijkbare opleiding op basis van vrijstellingen die door de examencommissie zijn verleend. 

Wanneer begin ik met mijn stage?

In het 1e jaar een snuffelstage (64 uur) in de tweede helft van het jaar.
In het 2e jaar een lintstage (640 uur) 2 dagen per week.
In het 3e jaar een blokstage (600 uur) in de tweede helft van het jaar.

Ik heb werk dat aansluit op de opleiding. Moet ik dan nog stage lopen?

Met de praktijkcoördinator kun je bespreken of je vrijgesteld kan worden van de stage indien je werk relevant is voor de opleiding.

Wat bedraagt het collegegeld?

Voltijdopleiding. Het collegegeld voor bachelor Toegepaste Psychologie (voltijd) bedraagt per studiejaar € 2.950,00. Het collegegeld voor het 4e jaar bedraagt € 2.550,00.

Deeltijdopleiding. Het collegegeld voor bachelor Toegepaste Psychologie (deeltijd) bedraagt per studiejaar € 2.550,00. Het collegegeld voor het 4e jaar bedraagt € 2.000,00.

Topsportmanagement en Ondernemerschap

Kan ik me specialiseren?

Ja, de opleiding kent drie uitstroomrichtingen: Marketing, Management en Innovatie.

Waar gaan de studenten Ondernemerschap (na hun studie) werken?

Je kunt aan de slag bij een marketingafdeling, in een commerciële functie als startfunctie of direct aan de slag als zelfstandig ondernemer.

Moet ik naar school om college te volgen?

Bijzonder kenmerk is dat je de opleiding via e-learning volgt. Dat betekent lessen bijwonen met een docent en medestudenten in een virtual classroom en plaats-onafhankelijk de opleiding volgen.

Wanneer start de opleiding?

De deeltijd opleiding start jaarlijks in augustus/september.

Moet ik stage lopen?

Voor Topsportmanagement & Ondernemerschap zijn er geen stages, maar voer je in de praktijk projecten uit rondom 6 thema's die te maken hebben met marketing, management en innovatie.

Don't fill in this field: