banner images

Een associate degree bij HBO Drechtsteden

Heb je een havo of mbo-4 diploma? En vind je de stap naar hbo op bachelor niveau te groot? Ga dan voor een associate degree; 2-jarige opleidingen die strak aansluiten op de praktijk. HBO Drechtsteden heeft de associate degrees die jou helpen om te groeien in je vak en je arbeidskansen te vergroten. En ze geven je een vliegende start als je een vervolgstudie op bachelor niveau wilt doen. Op deze pagina lees je alles over de voordelen, mogelijkheden en opleidingen.

Wat is een associate degree?

Een associate degree is een internationaal erkende, praktijkgerichte opleiding op niveau 5. We gaan dieper in op wat je geleerd hebt op je havo of je mbo-opleiding. En we leren je vaardigheden op hbo-niveau.

Voor wie is een associate degree interessant?

Voor mbo studenten die meer willen leren of havo/vwo studenten die niet meteen 4 jaar willen gaan studeren.

Een associate degree is voor jou interessant als je na je havo of vwo de stap naar het hbo nog wat te groot of spannend vindt. Met een of meer associate degrees kom je namelijk in aanmerking voor vrijstellingen tijdens je bachelor. Zo heb je een vliegende start en studeer je relaxter.

Met een associate degree wordt je mbo-diploma nog waardevoller dan het al is. Een associate degree is dus ook een goed idee als je als mbo-student nog meer en nog betere kansen op de arbeidsmarkt wilt.

Dit is ons aanbod associate degree opleidingen

Ontwikkel jezelf ijzersterk en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt met deze opleidingen. Of maak de stap naar je vervolgopleiding kleiner:
ICT Engineer Software development, ICT Engineer Netwerk- en systeembeheer, Culinary Professional, Business & Innovation* en Tailor Professional*.

*We bieden de twee-jarige opleidingen Business & Innovation en Tailor Professional aan op hbo-niveau. Voor deze tweejarige opleiding geldt dat er een intensief accreditatieproces loopt met als doel het realiseren van de graad Associate degree.

Toelatingseisen

Wat je nodig hebt om de opleiding te volgen, verschilt soms per type opleiding. Klik op de opleiding van jouw keuze voor meer informatie. 

Krijg je na de opleiding een diploma?

Jazeker, je krijgt een diploma op het niveau associate degree. Dat is een niveau tussen een mbo en een afgeronde hbo-opleiding in.

Let op: voor de opleidingen Business & Innovation en Tailor Professional, twee-jarige opleidingen op hbo-niveau,  ontvang je een instellingsdiploma. HBO Drechtsteden is voor deze twee opleidingen gestart met een intensief accreditatieproces met als doel het realiseren van de graad associate degree.

Over HBO Drechtsteden

Studeren aan HBO Drechtsteden doe je niet alleen. Samen gaat het beter. In een kleinschalige omgeving werk je, samen met ons, aan je professionele ontwikkeling. Wat we je leren stemmen we af op jouw ambities en behoeften. Omdat we vinden dat jouw professionele ontwikkeling voorop staat. Het netwerk van HBO Drechtsteden is groot. We werken intensief samen met bedrijven en instellingen in de regio. Zo weet je zeker dat je opleiding altijd aansluit op de beroepspraktijk.  Ontdek hoe wij je helpen van je opleiding een succes te maken.

Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over.

HBO Drechtsteden. Zeker weten.