Open dag HBO Drechtsteden 2020

Culinary Professional (tweejarig hbo-niveau)

Jij hebt de koksopleiding op mbo-niveau 4 afgerond. Jouw wens is om verder te gaan op jouw vakgebied. Studeren op hbo-niveau, maar dan wel op het gebied van koken. Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn voor jou belangrijke aandachtsgebieden. Wil jij de hoogste graad in jouw vakgebied bereiken? Kies dan voor  de opleiding Culinary Professional op hbo-niveau. HBO Drechtsteden en ROC van Amsterdam | MBO College Centrum realiseren samen deze unieke opleiding.

HBO Drechtsteden

Culinary Professional (tweejarig hbo-niveau)

Jij hebt de koksopleiding op mbo-niveau 4 afgerond. Jouw wens is om verder te gaan op jouw vakgebied. Studeren op hbo-niveau, maar dan wel op het gebied van koken. Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn voor jou belangrijke aandachtsgebieden. Wil jij de hoogste graad in jouw vakgebied bereiken? Kies dan voor  de opleiding Culinary Professional op hbo-niveau. HBO Drechtsteden en ROC van Amsterdam | MBO College Centrum realiseren samen deze unieke opleiding.

Duur en lestijden

Duur: Duur van de opleiding is 2 jaar. De opleiding begint 7 september 2020. Einddatum van de opleiding is 1 augustus 2022.

Lestijden: De lesdag is maandag van 9:00 - 17:00 uur.

Locatie: ROC van Amsterdam MBO College Centrum Da Costastraat 36 1053 ZP Amsterdam. 

Investering

De introductieprijs van de opleiding bedraagt € 3.000 per jaar. Deze prijs geldt voor studenten die september 2020 met de opleiding beginnen. 
Houd rekening met een bedrag voor literatuur van ca. € 130 per jaar en éénmalig € 750 voor een culinaire reis.
Betaling in termijnen is mogelijk. Je betaalt het collegegeld dan in tien termijnen per studiejaar. De kosten hiervoor bedragen € 60 per betalingsregeling. 

Samenwerking

De opleiding is een samenwerking van ROC van Amsterdam| MBO College Centrum en HBO Drechtsteden.

Omschrijving

Met de opleiding Culinary Professional ontwikkel je je tot de hoogste graad op het gebied van koken. Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn belangrijke aandachtsgebieden in de opleiding. HBO Drechtsteden en MBO College Centrum realiseren samen deze unieke opleiding.

Het gaat om een duale opleiding. Werken & leren zijn nauw verbonden met elkaar. Je werkt in een erkend leerbedrijf waar gespecialiseerd gekookt wordt. Je kookt op niveau en verwerft tegelijkertijd (toegepast wetenschappelijke) inzichten op het gebied van voedseltechnologie. Deze kennis heb je nodig voor innovatie. Op school en in het bedrijf verwerf je vaardigheden voor succesvol ondernemerschap. De opleiding is, net als de voorgaande opleidingsniveaus kok/keuken, gericht op vakmanschap: het koksambacht staat centraal in de opleiding. Daarnaast is ruime aandacht voor voedseltechnologie, innovatie en ondernemerschap. 

Programma (Het programma van de opleiding publiceren we binnenkort).

Een afgestudeerde Culinary Professional staat met zijn voeten in de praktijk, bewaart met zijn hoofd het overzicht, verbindt mensen en middelen en koppelt daarmee denken aan doen.

Voor wie?

De opleiding Culinary Professional is een praktijkgerichte vakopleiding op niveau 5 (hbo-niveau). De Culinary Professional biedt getalenteerde gespecialiseerd koks, leidinggevenden keuken en huidige studenten niveau 4 de mogelijkheid een hogere kwalificatie (hbo) te verwerven in het koksambacht. Die mogelijkheid bestond in het huidige onderwijssysteem nog niet.

Je voldoet aan de eisen om toegelaten te worden tot hbo onderwijs. Je hebt een  afgeronde mbo-4 koksopleiding. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor mensen van 21 jaar en ouder via de 21+ toets. Kijk op www.hbodrechtsteden.nl/infowijzer-21-plus. Heb je een andere opleiding en wil je graag in aanmerking komen voor een plaats in de opleiding? Neem dan contact op met Peter Strijdonk p.strijdonk@rocva.nl om mogelijkheden te bespreken.

Wanneer je de gespecialiseerd koksopleiding van de Sterklas hebt afgerond bij MBO College Centrum, kun je vrijstellingen krijgen.

Opzet van de opleiding

Culinary Professional is een duale opleiding. Werken & leren zijn nauw verbonden met elkaar. Je brengt gemiddeld één dag in de week op school door. En de andere dagen ben je werkzaam in de praktijk. De schooldagen zijn ingericht als masterclasses waar je specifieke kennis en vaardigheden opdoet, vaak in een lab-achtige omgeving, waar ook geëxperimenteerd kan worden. Op het bedrijf werk je vervolgens aan opdrachten verbonden met de masterclasses.

Resultaat

 De Culinary Professional volgt drie grote kennis- en vaardighedenlijnen die de pilaren van de opleiding vormen: • Koken • Ontwikkelen, innoveren en voedseltechnologie • Ondernemen.

Op deze gebieden ben je na afloop van de opleiding gekwalificeerd op een hbo-niveau 5. Je kunt dan werken als gespecialiseerd kok op niveau 5 of ondernemer met specifieke kennis van voedseltechnologie en kookinnovatie.

Vervolgstudies zijn o.a. Hogere Hotelschool of Bachelor Voedseltechnologie.

Certificering

Ben je geslaagd voor deze opleiding, dan ontvang je het instellingsdiploma Culinary Professional van HBO Drechtsteden. Na een succesvolle afronding van de accreditatie ontvang je het internationaal erkende Associate Degree (AD) diploma.

Onderwijsarbeidsovereenkomst

In een duale opleiding zijn werk en studeren nauw met elkaar verbonden. In de zogeheten onderwijsarbeidsovereenkomst worden de afspraken omtrent de te realiseren leerdoelen en de uit te voeren werkzaamheden als onderdeel van de opleiding tussen student, werkgever en hogeschool vastgelegd. Deze overeenkomst wordt door de drie partijen ondertekend.

Studiebelasting

Naast de lessen ben je tussen de 5 en 10 uur per week ’s avonds bezig met zelfstudie: lesstof doornemen, samenvattingen maken en opdrachten maken. Ook krijg je geregeld opdrachten mee die je tijdens je werk kunt uitvoeren. Naast de verplichte lesstof schrijf je een persoonlijk ontwikkelplan met doelen die je wilt bereiken tijdens het opleidingstraject en bouw je een portfolio op met bewijzen van jouw ontwikkeling. Je krijgt werkplekbezoek, coachingsgesprekken en je presenteert regelmatig je eigen voortgang aan docenten en medestudenten. Een goede balans tussen studeren en werk ligt voor de meeste studenten op: 32 uur inzetbaar voor je werk, de rest voor studie. 

Meer informatie, intakegesprek en proeve van koken

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Peter Strijdonk p.strijdonk@rocva.nl. Wil je worden uitgenodigd worden voor een intakegesprek en proeve van koken? Meld je dan aan voor de opleiding. Als je aan de gestelde voorwaarden voldoet kunnen we na de intake je aanmelding omzetten in een inschrijving.

 

 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.