Stage en Afstuderen

Stages en afstuderen

Uw organisatie en Toegepaste Psychologie

Bent u op zoek naar een ambitieuze en betrokken stagiair of afstudeerder voor uw organisatie? Een student van de bachelor-opleiding Toegepaste Psychologie is een waardevolle aanvulling voor uw organisatie. U krijgt een jonge professional die met een frisse blik  tegen uw bedrijf aankijkt en de student leert hoe het in de praktijk werkt.  

Het gedrag van mensen, daar gaat het om bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Wat betekent dat gedrag, hoe maak je dat gedrag inzichtelijk en kun je dat beïnvloeden of veranderen? Psychologische theorieën en vaardigheden zijn erop gericht op processen beter te begrijpen en verbetering te realiseren.

Binnen welke organisaties en functies kunnen stages Toegepaste Psychologie van meerwaarde zijn?
Het werkveld van een Toegepast Psycholoog is breed. Zo kan een Toegepast Psycholoog aan de slag als coach, trainer, begeleider, praktijkondersteuner, adviseur en consulent.  Denk aan functies als zorgcoördinator, intern begeleider, psychosociaal hulpverlener, woonbegeleider, loopbaancoach of jobcoach. Dit kan in tal van sectoren denk aan; onderwijs, zorg & welzijn, human resource management.

Mogelijkheden stages Toegepaste Psychologie
Er zijn verschillende soorten stages mogelijk, afhankelijk van de fase van de studie. De mogelijkheden zijn hieronder beschreven per studiejaar.

Studiejaar 1:

  • Minimaal 64 uur betrokken in uw organisatie, in de periode van februari tot juni.
  • Een actieve participatie binnen uw team, waarbij er meegewerkt wordt met de dagelijkse werkzaamheden. Een stagiaire kan ook worden ingezet voor vrijwilligerswerk, denk aan maatjesprojecten of dagbestedingsactiviteiten.

Studiejaar 2:

  • Gedurende een jaar is de stagiair twee dagen per week betrokken in uw organisatie, met een totaal van 560 uur
  • Een actieve en zelfstandige participatie binnen uw team, zodanig dat de student na een periode van inwerken meer zelfstandig de werkzaamheden behorend bij de desbetreffende functie uitvoert.  

Studiejaar 3:

  • Gedurende een half jaar de inzet van een student voor vier dagen per week, met een totaal aan 560 uur.
  • Een proactieve participatie binnen uw organisatie, zodanig dat de student de dagelijkse werkzaamheden zelfstandig oppakt en uitvoert.

Studiejaar 4:

  • Het onderzoeken van een relevant en actueel praktijkprobleem binnen uw organisatie, waarbij u als organisatie de mogelijkheid geeft om de student data te laten verzamelen. U als organisatie ontvangt hierover een professioneel onderzoeksrapport.

Wat heeft een student Toegepast Psychologie van u als organisatie nodig?
De stagiair wordt begeleid door een medewerker die minimaal hbo geschoold is en langer dan een jaar werkzaam is in het werkveld van de Toegepast Psychologie (dit kan bijvoorbeeld ook een sociaal werker of HR adviseur zijn).

Heeft u interesse of vragen?
Neem dan contact op met het praktijkbureau info@hbodrechtsteden.nl
Wij zien graag uw vacature(s) tegemoet met de omschrijving wat voor type student u zoekt en welke werkzaamheden u aan kunt bieden.

Klik hier voor meer informatie over de voltijd- en deeltijdopleiding Toegepaste psychologie.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.