Post-hbo Luisterkunst

Post-hbo Luisterkunst

In najaar van 2021 is het lectoraat Transitie, Rouw & Verlies bij HBO Drechtsteden gestart. Het lectoraat, onder leiding van lector Anne Goossensen, is verbonden aan de bachelor opleiding Toegepaste Psychologie en de post-hbo opleiding Verlieskunde bij HBO Drechtsteden. 

Op maandag 9 januari 2023 gaan we van start met (een pilot van) de gloednieuwe post-hbo opleiding Luisterkunst.

Met de opleiding willen we jouw luisterintelligentie vergroten. Dit doen we door je nog bewuster te maken van hoe jij luistert en kan luisteren. Je werkt gedurende het jaar met theorie, oefeningen en observaties. De opleiding bestaat uit drie blokken:

  • Blok 1: Luisteren: definitie, filosofie & ethiek
  • Blok 2: Luistermodellen
  • Blok 3: Luister assessments

In de opleiding maken we gebruik van al je zintuigen. Hiervoor gebruiken we kunst, taal, muziek, verhalen. We bevorderen interactie tussen de deelnemers om perspectieven te vergroten. Onderwerpen als compassie, diversiteit, luisterende organisaties, omgaan met polarisatie, cultuurverschillen etc. passeren de revue.

Fysiek of digitaal les?
Elk blok bestaat uit vier lessen. We hebben ervoor gekozen om bij de start van elk blok een fysieke bijeenkomst te organiseren en de overige lessen digitaal te verzorgen. Daarnaast krijg je per les huiswerkopdrachten mee om zelf mee aan de slag te gaan en zo een persoonlijk luisterportfolio op te bouwen.

Wat kost de opleiding?
We starten 9 januari 2023 met de pilot. Omdat het een pilot is kunnen we de opleiding nu aanbieden tegen een gereduceerd tarief van € 1.950.

Diploma/ certificering
Na afloop van de opleiding ontvang je uiteraard een certificaat van deelname van HBO Drechtsteden.

Meer weten?
Overweeg je de opleding te volgen, ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem dan contact op met Peter Baldé, pbalde@hbodrechtsteden.nl of 0683673457.

Of vul hieronder je gegevens in.


 

Don't fill in this field:
  • HBO Drechtsteden gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Hoe we dat precies doen, lees je in onzeprivacyverklaringPrivacyverklaring HBO Drechtsteden
    Op het HBO Drechtsteden gaan we zorgvuldig om met de privacy van onze studenten, medewerkers en andere personen waar we contact mee onderhouden. Het vastleggen en gebruik van persoonsgegevens is beperkt tot informatie die strikt noodzakelijk is. De gegevens worden beveiligd opgeslagen en de toegang daartoe is beperkt. In ons privacyreglement is o.a. beschreven hoe we omgaan met de verwerking van persoonsgegevens, hoe lang we deze bewaren en wat de rechten en plichten zijn van degenen waarvan we gegevens verwerken. Om (aankomende) studenten te informeren over privacy, en wat het HBO Drechtsteden hierin van hen verwacht, is op onze website een aparte pagina ingericht.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.