banner images

HBO Drechtsteden.
Zeker weten.

Wie wij zijn

HBO Drechtsteden is een particulier kennisinstituut op de terreinen van Techniek & ICT, Management & Ondernemerschap en Mens, Gedrag & Zorg. Onderwijs, onderzoek en valorisatie van kennis zijn onze kernactiviteiten. HBO Drechtsteden is in 2014 door de minister van Onderwijs Cultuur & Wetenschappen erkend als zelfstandige instelling voor hoger beroepsonderwijs.

Waar wij voor staan

Studeren aan HBO Drechtsteden doe je niet alleen. Samen gaat het beter. In een kleinschalige omgeving werk je, samen met ons, aan je professionele ontwikkeling.

Het netwerk van HBO Drechtsteden is groot. We werken intensief samen met bedrijven en instellingen in de regio. Zo weet je zeker dat je opleiding altijd aansluit op de beroepspraktijk.

HBO Drechtsteden maakt duidelijke keuzes. Als jonge onderwijsinstelling voor hoger beroepsonderwijs kunnen we niet alles, maar wat we doen, willen we meer dan goed doen. Wij zijn verankerd in de regio, maar bedienen een landelijke markt.

HBO Drechtsteden is lid van de NRTO

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland en heeft een belangrijke rol bij het op de agenda zetten van particulier opleiden in Nederland. De NRTO is een vanzelfsprekende gesprekspartner voor politiek, ministeries, onderwijspartijen, maatschappelijke organisaties en de media.

Kwaliteit en keurmerk

HBO Drechtsteden draagt het NRTO keurmerk. Je kunt hier lezen wat het keurmerk betekent. Daarnaast onderschrijft HBO Drechtsteden als lid de gedragscode van de NRTO. 

Prijsbeleid

HBO Drechtsteden verzorgt onbekostigde opleidingen. Jaarlijks worden de tarieven op basis van prijsindexatie en kostenontwikkeling aangepast. Jaarlijks publiceren we in oktober de nieuwe prijzen voor de opleidingen voor het volgend studiejaar op de website.

Sterke partners

Da Vinci College Dordrecht en ROC van Amsterdam - Flevoland zijn partner van HBO Drechtsteden.

Onder HBO Drechtsteden valt ook het nieuwe onderwijslabel HBO Academy: hbo-onderwijs gericht op verdiepend vakmanschap. De focus ligt op associate degree opleidingen. Dat zijn 2-jarige hbo opleidingen die HBO Academy ontwikkelt samen met bedrijven en andere praktijkgerichte organisaties. Je kunt de oplediingen naast je werk  volgen of tijdens je mbo-opleiding. Met dit onderwijsconcept, mhbo genaamd, verlaagt HBO Academy de drempel naar hbo-onderwijs. Wil je meer weten? Neem een kijkje op hbo-academy.nl.

 Keurmerken, erkenning en kwaliteit

NRTO Keurmerk

Een goede opleider herken je aan het NRTO keurmerk.

CRKBO geregistreerde instelling

Hét register voor aanbieders van kort beroepsonderwijs.

NVAO

De NVAO accrediteert bestaande en nieuwe opleidingen en beoordeelt de kwaliteitszorg van instellingen in het hoger onderwijs.