Persbericht: 'De kleuren van Dordrecht'

'De kleuren van Dordrecht', een magazine vol met culturele doorkijkjes over de stad Dordrecht door Dordtenaren. Wie zijn toch die 'schapenkoppen'? En bestaat er zoiets als een 'Dordtse' mentaliteit? Hoe beleven de bewoners hun stad? Eerstejaarsstudenten Toegepaste Psychologie van HBO Drechtsteden gingen voor het vak Cultuurpsychologie op zoek naar antwoorden op deze en nog meer vragen.

Het resultaat is het magazine ‘De kleuren van Dordrecht’. Een magazine vol met interessante interviews van bekende en onbekende Dordtenaren uit diverse wijken over hun stad. De interviews leveren - naast zuiver cultuurpsychologisch perspectief - een mooie inkijk in de huidige wereld van de oudste stad van Holland. De gesprekken met de geportretteerden gingen over diversiteit, de cultuur van de stad  en het karakter van de Dordtenaren. Zo vertellen geïnterviewden over de ‘eilandmentaliteit’, de ‘stugge Dordtenaren’, mooie initiatieven in het kader van leefbaarheid, en pakt de vergelijking met Rotterdam opvallend vaak uit in het voordeel van ‘ons’ Dordt.

De lancering van het magazine vond woensdag 30 juni onder leiding van Prem Radhakishun plaats in de prachtige tuin van het Dordrechts Museum, muzikaal begeleid door KC & the Randy band. Wethouder Sleeking nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Het magazine, vormgegeven door afstudeerders Mediavormgeving van ROC Da Vinci College, is in zijn geheel online te lezen. Lees hier de verhalen van de mensen die samen één Dordrecht vormen.

  • Persbericht: 'De kleuren van Dordrecht'
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.