Lectorale rede & symposium 21 april

Lectorale rede & symposium 21 april

Op donderdagmiddag 21 april houdt prof. dr. Anne Goossensen, de nieuwe lector ‘Transitie, Rouw & Verlies’ van HBO Drechtsteden, haar lectorale rede in Schouwburg Kunstmin, Dordrecht. 

De middag is opgesplitst in twee delen. Deel 1 is het symposium en deel 2 de lecorale rede. U kunt kiezen om één deel bij te wonen of allebei de delen. U dient u zich vooraf aan te melden en de toegang is gratis. U kunt zich hieronder aanmelden via Schouwburg Kunstmin. 
 

AANMELDEN

 

Deel 1 Symposium
Inloop 13.30 uur | start 14.00 uur tot 15.30 uur | pauze 15.30 uur tot 16:00 uur

Voorafgaand aan de rede kunt u het inspirerend symposium bijwonen. Diverse sprekers staan op het podium en verbinden het thema transitie en verlies met kunst en muziek. Maak o.a. kennis met de muzikale klanken van Andre Heuvelman, voorheen solotrompettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zijn (muzikale) verhaal gaat over het overwinnen van tekortkomingen, over bevlogenheid en transitie. Marianne Heemskerk deelt deze middag haar ervaringsverhaal. Hoe heeft zij het plotselinge verlies van haar man Philip Hartog ervaren, welke obstakels kwam zij tegen en hoe heeft zij zich herpakt door het opzetten van Widows4Widows.

Het volledige programma inclusief sprekers volgt binnenkort.

Deel 2 Lectorale Rede ‘Transitie, Rouw & Verlies’
Inloop 15.30 uur | start 16.00 uur tot 17.00 uur | receptie 17.00 uur

De lectorale rede van prof. dr. Anne Goossensen haakt in op de gesignaleerde moeite in de Nederlandse samenleving met sterven en rouw. Via een verkenning van rouwconcepten en rouwervaringen komt ze tot een visie op rouw als groeiluik in het leven.

Ze beschrijft internationale ontwikkelingen die inspireren tot een omgang met sterfelijkheid en verlies als een kans tot meer betekenisgeving en compassie.

Kunst, rituelen en zogenaamde ‘Compassionate Communties’ spelen de hoofdrol in deze maatschappelijke en individuele omvorming met een onderwerp dat de meesten van ons liever uit de weg gaan.  

Dagvoorzitter Cynthia Piqué
De middag wordt voorgezeten door Cynthia Piqué. Ze is toezichthouder in het publieke domein, en zodoende betrokken bij diverse sociaal-maatschappelijke thema’s en opgaven in de samenleving.

Cynthia is vice-voorzitter van de RvT van MEEVivenz in Dordrecht, lid van de RvT van Humanitas Rotterdam & Rijnmond en lid van de RvC van woningcorporatie Havensteder in Rotterdam. 

Aanmelden
De middag is opgesplitst in twee delen. Deel 1 is het symposium en deel 2 de lecorale rede. U kunt kiezen om één deel bij te wonen of allebei de delen. U dient u zich vooraf aan te melden en de toegang is gratis. U kunt zich hieronder aanmelden via Schouwburg Kunstmin. 


Praktische informatie
Donderdag 21 april

Deel 1
Symposium | inloop 13.30 uur | start 14.00 uur tot 15.30 uur
Pauze 15.30 uur tot 16:00 uur
Deel 2
Lectorale rede | inloop 15.30 uur | start 16.00 uur tot 17.00 uur
Receptie 17.00 uur

Locatie: Schouwburg Kunstmin Dordrecht

Kosten: vrij toegang. Reserveren verplicht. Klik hier om aan te melden.

 

AANMELDEN

 


Deze middag wordt  aangeboden door HBO Drechtsteden i.s.m. Kunstmin.

 

 

 

 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.