Inspiratiebijeenkomst Compassionate Communities

Inspiratiebijeenkomst Compassionate Communities

Donderdag 6 oktober 2022

Uitnodiging namens lector Anne Goossensen (HBO Drechtsteden) en lector Marieke Groot (Hogeschool Rotterdam) om op 6 oktober van 14.00 tot 17.00 uur Compassionate Community initiatieven te bespreken, vergelijken en bekijken. 

De term ‘Compassionate Community’ zingt al een aantal jaar rond in de palliatieve zorg, krachtig neergezet door Alan Kellehear en gedegen onderzocht door Libby Sallnow. Maar wat is het precies? Welke initiatieven bestaan er al in Nederland en België? En wat bepaalt hun succes? Compassionate communities willen sterven en rouw weer een sociale aangelegenheid maken, dus van en voor gewone burgers die elkaar ondersteunen en met elkaar meeleven. Lees hier meer. 

Het doel van de bijeenkomst op 6 oktober is om samen te leren over wat we in Nederland kunnen met dit begrip. Initiatiefnemers, onderzoekers, beleidsmakers en fondsenvertegenwoordigers zijn welkom om in dialoog te gaan over: (on)mogelijkheden van deze sociale benadering; de verhouding met de professionele palliatieve zorg; en hoe beiden elkaar kunnen versterken in het doorbreken van taboes en handelingsverlegenheid rondom de dood.

Praktisch informatie
Datum: donderdag 6 oktober
Tijd: van 14.00 tot 17.00 uur
Locatie: Villa TrösT (Compassionate Community voor mensen in rouw) | Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht
Kosten: gratis. Vooraf aanmelden verplicht.

Interesse in deelname? Meld je hieronder aan. Wil je een initiatief delen, geef dit dan aan in de aanmelding en dan nemen we contact met je op.

Don't fill in this field:
  • HBO Drechtsteden gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Hoe we dat precies doen, lees je in onzeprivacyverklaringPrivacyverklaring HBO Drechtsteden
    Op het HBO Drechtsteden gaan we zorgvuldig om met de privacy van onze studenten, medewerkers en andere personen waar we contact mee onderhouden. Het vastleggen en gebruik van persoonsgegevens is beperkt tot informatie die strikt noodzakelijk is. De gegevens worden beveiligd opgeslagen en de toegang daartoe is beperkt. In ons privacyreglement is o.a. beschreven hoe we omgaan met de verwerking van persoonsgegevens, hoe lang we deze bewaren en wat de rechten en plichten zijn van degenen waarvan we gegevens verwerken. Om (aankomende) studenten te informeren over privacy, en wat het HBO Drechtsteden hierin van hen verwacht, is op onze website een aparte pagina ingericht.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.