Informatie coronavirus

Informatie coronavirus

update: woensdag 16 februari

Gelukkig heeft gisterenavond de regering versoepelingen aangekondigd. In drie stappen gaat alles open. Lees alle maatregelen hier terug. Ook in het onderwijs kunnen er de komende periode richtlijnen worden versoepeld.
 
Richtlijnen hoger onderwijs
•    Vanaf 18 februari vervalt voor het hoger onderwijs de maximale groepsgrootte van 75 personen in één ruimte.
•    Vanaf vrijdag 25 februari is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing niet meer verplicht. Vanaf dat moment vervalt ook het advies om afstand te houden in het onderwijs. Tot die tijd draag je een mondkapje bij verplaatsing. Zodra je zit op 1,5 meter afstand van elkaar kan het mondkapje af.
•    Het advies blijft om preventief en bij klachten gebruik te maken van zelftesten. Preventief testen is vrijwillig. Een zelftest is op te halen bij het secretariaat (etage 8 kamer 803), zolang de voorraad strekt.

Quarantaineregels hoger onderwijs 
•    Het isolatieadvies wordt versoepeld per vrijdag 18 februari. De isolatieduur wordt verkort van minimaal 7 dagen naar 5 dagen (indien 24 uur klachtenvrij). Iedereen gaat nog steeds in isolatie na een positieve test. Kijk voor de actuele isolatie en quarantaineregels met een persoonlijk advies op maat op www.quarantainecheck.rijksoverheid.nl
•    Studenten die jonger zijn dan 18 jaar: ben jij jonger dan 18 jaar dan hoef je niet meer in quarantaine als je in contact bent geweest met iemand die corona heeft én als je zelf geen klachten hebt. Hierbij is er geen onderscheid of je wel of niet gevaccineerd bent.
•    Voor studenten van 18 jaar of ouder gelden de quarantaineregels voor volwassenen: je hoeft niet in quarantaine als je in de afgelopen 8 weken positief getest bent en geen klachten hebt, of meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebt gehad en geen klachten hebt.

Algemeen 
De basisregels blijven gelden. Dat betekent handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, met klachten testen en thuisblijven na een positieve test. Om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden om veilig te reizen, blijft het vanaf 25 februari nog verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en op de luchthaven.

Bovenstaande is onder voorbehoud van toekomstige overheidsmaatregelen. Zodra er nieuwe informatie volgt vanuit de overheid zullen we hierover een update geven
 


update: zondag 19 december

Nederland gaat op slot 
Zaterdagavond heeft het kabinet besloten dat Nederland weer in lockdown gaat. De omikronvariant van het coronavariant verspreidt zich erg snel wat onder andere kan leiden tot voor een grotere druk op de zorg. Met de lockdown wordt het aantal contactmomenten tussen mensen onderling verlaagd en hiermee wordt het aantal besmettingen hopelijk teruggedrongen. De lockdown heeft uiteraard ook gevolgen voor het onderwijs. 

Online onderwijs
In de laatste week voor de kerstvakantie vinden er geen fysieke onderwijsactiviteiten plaats en het schoolgebouw is dicht. Studenten ontvangen in hun digitale leeromgeving de informatie hoe het onderwijs deze week wordt aangeboden.

Nieuw weegmoment op 3 januari
Het is op dit moment nog niet duidelijk of er na de kerstvakantie wel fysiek onderwijs gegeven kan worden. Naar verwachting volgt er op maandag 3 januari een nieuwe persconferentie waarin duidelijk wordt of de huidige maatregelen voor het onderwijs worden verlengd of niet. 

Het kabinet heeft alle onderwijsinstellingen echter geadviseerd om zich voor te bereiden op online onderwijs na 10 januari. Uiterlijk vrijdag 7 januari volgt een update hoe het onderwijs na de kerstvakantie eruit ziet.

Heb je vragen? Stel ze gerust.
Ben je student en heb je vragen over je eigen studievoortgang? Blijf er niet mee zitten en stel ze aan je opleidingscoördinator of docent.


update: woensdag 15 december

Helaas zijn er tijdens de persconferentie van 14 december geen versoepelingen aangekondigd.

• Er zijn geen veranderingen ten opzichte van de huidige situatie.
• De oproep om zo min mogelijk met het OV te reizen is niet van toepassing op het onderwijs.
• Onderwijs kan ook ’s avonds plaatsvinden zowel op eigen locatie als op een andere locatie indien onderwijs centraal staat.
• Doe regelmatig een zelftest. Deze kun je (gratis) ophalen bij het secretariaat (verdieping 8 kamer 803), zolang de voorraad strekt.


update: vrijdag 3 december

Vanaf vrijdag 3 december mag je bij milde klachten gebruik maken van een zelftest. Voorheen mocht een zelftest alleen gebruikt worden als er geen sprake was van klachten. Is de uitslag van de zelftest positief? Dan is een PCR-test bij de GGD alsnog noodzakelijk. De overheid besluit tot deze aanvullende maatregel in de hoop lesuitval door lange wachttijden bij de GGD te voorkomen. 

Het advies om preventief 2x per week een zelftest te doen, blijft bestaan. Een zelftest is eventueel op te halen bij het secretariaat (etage 8 kamer 803), zolang de voorraad strekt.

 


update: maandag 29 november

Vrijdag 26 november was er weer een persconferentie. Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt gestaag op, waardoor de toegang tot de zorg in gevaar komt. De regering grijpt daarom in met strengere maatregelen om zo het aantal besmettingen terug te brengen en overbelasting van de zorg te voorkomen.

Deze maatregelen zijn gericht op het verminderen van het aantal contactmomenten per dag. Het dagelijks leven overdag wil men (met weliswaar aanvullende regels) zoveel als mogelijk laten doorgaan, terwijl in de avond nagenoeg alles is gesloten. De maatregelen gaan zondag 28 november in en gelden tot en met ten minste 19 december (3 weken). Er zijn geen aanvullende maatregelen getroffen voor het hoger onderwijs. Dit betekent geen veranderingen ten opzichte van de huidige situatie. Het onderwijs zoals dit nu gepland staat kan gewoon doorgaan. 
 


update: woensdag 24 november

Vanaf vandaag is 1,5 meter afstand houden weer verplicht. Dit geldt niet voor het onderwijs, dus ook niet voor het hbo. Wel willen we je vragen om rekening met elkaar te blijven houden en elkaar de ruimte te geven.

Kom je naar school, draag dan een mondkapje in de verkeersruimten van de school (gangen/ lift/ kantine). In het lokaal mag het mondkapje af zodra je zit.

Basisregels
De basisregels blijven gewoon gelden: blijf thuis bij gezondheidsklachten, laat je bij klachten testen via de GGD. Heeft een huisgenoot corona? Dan moet je ook in quarantaine, ongeacht of je gevaccineerd bent.
Was je handen regelmatig, geef elkaar geen hand, hoest/ nies in je elleboog en doe regelmatig een zelftest. Deze kun je (gratis) ophalen bij het secretariaat (verdieping 8 kamer 803), zolang de voorraad strekt..


update: zondag 14 november

Afgelopen vrijdag was er weer een persconferentie over de aanscherping van de coronamaatregelen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag te verminderen. Je kunt de aangescherpte coronamaatregelen hier lezen 

Maximale groepsgrootte
De scholen blijven open. De enige aanscherping is dat er vanaf zaterdag 13 november een maximale groepsgrootte geldt van 75 personen per ruimte. Wij voldoen aan deze maatregel; in het rooster hebben wij hier rekening mee gehouden. We zijn erg blij dat het onderwijs, zoals we dit nu aanbieden, doorgang kan vinden!
 
Mondkapje
Een reminder: kom je naar school, draag dan een mondkapje in de verkeersruimten van de school (gangen/ lift/ kantine). In het lokaal mag het mondkapje af. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht, maar houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte.
Iedereen kan een keer vergeten zijn mondkapje op te zetten. Daarom is het belangrijk dat we elkaar daaraan helpen herinneren. Houd je aan de maatregelen en probeer ook aandacht te houden voor elkaar. 

Ventilatiesysteem
Er is een goed ventilatiesysteem op onze locatie op het Achterom. Filters werden al periodiek onderhouden en vervangen; dat wordt nu extra gedaan. Deuren en ramen worden ook open gezet voor voldoende ventilatie.

Basisregels
Naast de aangescherpte regels, blijven de basisregels gewoon gelden: blijf thuis bij gezondheidsklachten, laat je bij klachten testen via de GGD, was je handen regelmatig, geef elkaar geen handen, hoest en nies in je elleboog. En: doe regelmatig een zelftest. Deze kun je (gratis) ophalen bij het secretariaat (verdieping 8 kamer 803), zolang de voorraad strekt.


 

update: vrijdag 5 november

Afgelopen week was er weer een persconferentie over de aanscherping van de coronamaatregelen. Het dragen van een mondkapje is vanaf zaterdag 6 november weer verplicht bij verplaatsing binnen de school (gangen en lift).

In het lokaal mag het mondkapje af. 1 ½ meter afstand houden is niet verplicht, maar houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte.

Naast de aangescherpte regels, blijven de basisregels gewoon gelden: blijf thuis bij gezondheidsklachten, laat je bij klachten testen via de GGD, was je handen regelmatig, geef elkaar geen handen, hoest en nies in je elleboog. En, doe regelmatig een zelftest.


update: vrijdag 24 september

Per 25 september worden de coronaregels nog verder versoepeld. Wat betekent dat voor het studeren bij HBO Drechtsteden?

Looproute
De verplichte looproute in het schoolgebouw is opgeheven.

Mondkapjesplicht
Het dragen van een mondkapje in de wandelgangen van de school is niet meer verplicht.
Let op: kom je met het OV naar school, zorg dan wel dat je een mondkapje bij je hebt. In het OV blijven mondkapjes namelijk wel verplicht.

Basisregels
Omdat we eventuele besmettingen zoveel als mogelijk willen voorkomen, is het belangrijk dat we ons wel aan de regels houden:

  • Was vaak je handen met water en zeep, daarna goed drogen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze daarna weg en was direct je handen;
  • Preventief testen is vrijwillig. Een zelftest is eventueel op te halen bij het secretariaat (etage 8 kamer 803), zolang de voorraad strekt;
  • Schud geen handen;
  • Blijf bij klachten thuis en laat je testen door de GGD.

Tenslotte: 1,5 meter afstand houden is sinds 30 augustus niet meer nodig in het hoger beroepsonderwijs. Desondanks vindt niet iedereen het prettig om geen afstand te houden. Praat hierover met elkaar en geef elkaar de ruimte.update: woensdag 8 september

De klassen mogen vanaf 30 augustus weer vol zoals voor de crisis en in de klas hoeft er geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden. Omdat we eventuele besmettingen zoveel als mogelijk willen voorkomen, is het belangrijk dat we ons wel aan de regels houden:

Omdat we eventuele besmettingen zoveel als mogelijk willen voorkomen, is het belangrijk dat we ons wel aan de regels houden:

•    Was vaak je handen met water en zeep, daarna goed drogen
•    Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
•    Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze daarna weg en was direct je handen.
•    Preventief testen is vrijwillig. Een zelftest is eventueel op te halen bij het secretariaat, zolang de voorraad strekt.
•    Schud geen handen
•    Volg de looproute in het gebouw
•    Draag een mondkapje waar dat verplicht is 
•    Blijf bij klachten thuis en laat je testen door de GGD

Beslisboom
Je bent besmet met corona of in (nauw) contact geweest met iemand die corona heeft. Welke regels gelden er dan precies? Moet je thuisblijven en hoe lang? En wanneer moet je jezelf laten testen? Deze beslisboom laat je zien wat je moet doen in welke situatie.

Wat moet ik doen bij een besmetting in mijn klas/omgeving?
Heb je een positieve testuitslag gekregen bij de GGD en ben je besmet met corona? Dan blijf je thuis en volg je de richtlijnen die je van de GGD krijgt. Meld je ziek op school. Dat doe je zoals je gewend bent. Ben je in contact geweest met iemand die corona heeft? Wat je dan moet doen, hangt af van of je beschermd bent tegen corona of niet. Klik hier voor de vervolgstappen.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent de overheidsmaatregelen volgt er een update. Studenten worden geïnformeerd in hun digitale leeromgeving, Itslearning.


 update: donderdag 15 juli

Onderwijs op locatie is vanaf de start van komend studiejaar het uitgangspunt. Uiteraard moet dit passen binnen de richtlijnen van het RIVM. We weten nu nog niet hoe het coronavirus zich de komende tijd zal ontwikkelen. Aan de start van het studiejaar brengen we je op de hoogte van de dan geldende richtlijnen. In het schoolgebouw houden we ons aan de geldende maatregelen. En uiteraard blijf je thuis bij klachten en laat jij je testen. Het schoolgebouw is open en is er vrij toegang voor alle studenten.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent de overheidsmaatregelen volgt er een update. Studenten worden geïnformeerd in hun digitale leeromgeving, Itslearning.

Heb je vragen? Stel ze gerust.
Ben je student en heb je vragen over je eigen studievoortgang? Blijf er niet mee zitten en stel ze aan je opleidingscoördinator of docent. Begin je in september met studeren bij HBO Drechtsteden en heb je vragen mail dan naar info@hbodrechtsteden.nl.


update: vrijdag 23 april

Voor de aankomende weken t/m de zomervakantie blijven we het onderwijs aanbieden volgens dezelfde lijn zoals de afgelopen tijd. De vakken die online gegeven kunnen worden blijven dan ook online aangeboden worden.

Wat betreft de vaardigheidslessen: per keer zal bekeken worden of de les fysiek of online wordt gegeven. De situatie is namelijk nog steeds zo dat het aantal besmettingen niet daalt en Zuid Holland Zuid één van de grootste besmettingshaarden is van Nederland.
Wanneer de vaardigheidslessen fysiek doorgaan geldt uiteraard de voorwaarde van de 1,5m afstandsregel in het gebouw. De overige RIVM-richtlijnen blijven eveneens van toepassing.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn over de overheidsmaatregelen volgt er uiteraard weer een update. 


update: woensdag 24 maart

Ook tijdens de persconferentie van gisterenavond zijn helaas geen versoepelingen voor het hoger onderwijs aangekondigd. Dit betekent dat we het onderwijs blijven aanbieden zoals we op dit moment doen. Dus rekening houdend met de richtlijnen zoals de overheid deze heeft voorgeschreven. 

We blijven hopen dat we elkaar zo snel mogelijk fysiek kunnen treffen op het Achterom. 
Voor nu heel veel sterkte en doorzettingsvermogen gewenst! Hou je aan de maatregelen en probeer ook aandacht te houden voor elkaar. 


update: woensdag 24 februari

Gisterenavond heeft het kabinet besloten de lockdown en de avondklok tot tenminste 15 maart te verlengen. Er is ook een aantal versoepelingen bevestigd. Je kunt hier het besluit teruglezen.

Het aanbieden van fysiek onderwijs voor o.a. hogescholen laat helaas nog langer op zich wachten. Dit betekent dat de norm onderwijs op afstand (online) gehandhaafd blijft tot nader bericht. 

Zoals eerder aangegeven kijken wij enorm uit naar verdere versoepelingen en willen wij niets liever dan studenten weer verwelkomen in het schoolgebouw. Als de coronamaatregelen tussentijds versoepeld worden, dan bekijken we welke vormen van onderwijs op de locaties van HBO Drechtsteden kunnen plaatsvinden. We houden je hiervan op de hoogte.


update: dinsdag 15 december

Gisterenavond heeft het kabinet besloten dat Nederland op slot gaat. Dit betekent voor het onderwijs dat de norm vanaf woensdag 16 december onderwijs op afstand (online) is.

Alle lessen online
Vanaf woensdag 16 december worden alle lessen volgens het rooster online gegeven tot en met tenminste 17 januari. 

Uitzondering voor toetsen die op de locatie plaatsvinden
Er geldt een uitzondering voor toetsen. Deze vinden doorgang zoals vermeld in het rooster en uiteraard met in achtneming van de RIVM-richtlijnen. 

Stages 
Voor stages geldt dat je de regels volgt die gelden voor de sector/branche waarin je stage loopt. Als die activiteiten doorgaan, kan de stage ook doorgaan. 

“We verlangen allemaal weer naar het ‘oude’ maar voorlopig zitten we nog in een situatie die verre van normaal is. Het besluit van het kabinet is zeker noodzakelijk maar ook ingrijpend” aldus directeur Jessica van den Bosch. “Mark Rutte zei het gisteren mooi: “houd de moed erin en help anderen niet de moed te verliezen”. Ik geloof heel erg dat we óók de komende tijd ons er samen doorheen slaan, net als de afgelopen maanden waarin afstandsonderwijs de norm was. Ik ben trots op de flexibiliteit, de veerkracht en de inzet van jou als student en het docententeam. Houd vol! Namens de directie wens ik je een goede en warme feestdagen. Op naar een hoopvol 2021!”

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn over de overheidsmaatregelen volgt er uiteraard weer een update. 


update: woensdag 14 oktober

Het kabinet gaf gisterenavond, 13 oktober, weer een persconferentie. Nieuwe maatregelen zijn afgekondigd om het virus terug te dringen. De maatregelen hebben geen invloed op het onderwijs zoals het nu wordt verzorgd. De lessen vinden doorgang zoals vermeld het rooster. Studenten kunnen de volledige update lezen in de digitale leeromgeving Itslearning. Medewerkers zijn per mail geïnformeerd.


update: dinsdag 30 september

Om het onderwijs zo veilig mogelijk te blijven aanbieden volgt een nieuw advies. Wij adviseren studenten en medewerkers om, bovenop de adviezen van het RIVM en de nu geldende protocollen, een mondkapje te dragen in de verkeersruimten van het schoolgebouw met uitzondering van de leslokalen. 

Het mondkapje geldt niet als vervanging van de andere coronamaatregelen die al sinds het begin gelden. 

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent de overheidsmaatregelen volgt er een update. Studenten worden geïnformeerd in hun digitale leeromgeving, Itslearning.


update: dinsdag 29 september

Het kabinet gaf gisterenavond, 28 september, weer een persconferentie. Nieuwe maatregelen zijn afgekondigd om het virus terug te dringen. De maatregelen hebben geen invloed op het onderwijs zoals het nu wordt verzorgd. De lessen vinden doorgang zoals vermeld het rooster. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent de overheidsmaatregelen volgt er een update. Studenten worden geïnformeerd in hun digitale leeromgeving, Itslearning.


update: dinsdag 25 augustus

Op 31 augustus begint het nieuwe studiejaar. Wij kijken ernaar uit!  We hadden gehoopt het jaar te beginnen met verdere versoepeling van de coronamaatregelen, maar helaas is dat niet het geval. We moeten dus met elkaar zorgen voor een veilige omgeving op school. Veel lessen vinden daarom plaats via afstandsleren, iets waar we vorig studiejaar al goede ervaringen mee hebben opgedaan.

Zoals vorige week dinsdag 18 augustus door het kabinet is aangegeven zijn enkele maatregelen aangescherpt of gehandhaafd en naar aanleiding daarvan is er een update geplaatst voor studenten in de digitale leeromgeving ItsLearning. Begin je in september met studeren bij HBO Drechtsteden dan heb je de update per mail ontvangen. Medewerkers zijn ook per mail geinformeerd.


update: donderdag 25 juni

Het kabinet gaf gisterenavond, 24 juni, weer een persconferentie waarin diverse versoepelingen zijn aangekondigd. Voor het hoger beroepsonderwijs, waaronder HBO Drechtsteden, is de belangrijkste versoepeling dat met ingang van het nieuwe studiejaar weer meer onderwijsactiviteiten mogen plaatsvinden. Dit geldt ook voor mbo-instellingen en universiteiten. Wat niet verandert is de 1,5 meter afstand die tot elkaar aangehouden moet worden. 
 
Door de coronamaatregelen zal de start van het nieuwe studiejaar bij HBO Drechtsteden er echter anders uit komen te zien. Op basis van de verruimde richtlijnen zoeken we naar mogelijkheden om studenten en docenten weer verantwoord te kunnen ontvangen en ontmoeten op onze locaties. We kijken uit naar dit moment, maar beseffen tegelijkertijd ook dat dit niet vanzelfsprekend is. Komende dagen worden de richtlijnen verder uitgewerkt. Zodra meer bekend is wat dit betekent voor het hoger beroepsonderwijs en onze onderwijsactiviteiten volgt een nieuwe update via de website en onze social media kanalen. Studenten worden geïnformeerd in hun digitale leeromgeving, Itslearning. 

 


update: woensdag 20 mei

Gisterenavond, 19 mei, gaf het kabinet weer een persconferentie met betrekking tot de versoepeling van de maatregelen omtrent het coronavirus.

Voor het hoger beroepsonderwijs is bepaald dat de gebouwen vanaf 15 juni, onder voorwaarden, beperkt opengesteld mogen worden. Deze voorwaarden houden verband met het reizen van studenten in de spits.

HBO Drechtsteden heeft besloten het onderwijs t/m einde collegejaar online aan te bieden. Voor toetsing zal per opleiding gekeken worden naar een oplossing. Dit kan betekenen dat tentamens deels digitaal of deels op locatie gemaakt worden. Studenten kunnen actuele informatie hierover raadplegen in hun digitale leeromgeving, Itslearning.


update: donderdag 7 mei

Het kabinet gaf gisterenavond, 6 mei, een persconferentie. De mededelingen maken duidelijk dat het aanbieden van fysiek onderwijs voor hogescholen en universiteiten helaas nog langer op zich laat wachten. Dat heeft dus ook voor het onderwijs bij HBO Drechtsteden tot gevolg dat de huidige beperkingen van de overheid voorlopig gehandhaafd blijven. We vinden dit uiteraard erg jammer en kijken uit naar verdere versoepeling van de maatregelen. 

HBO Drechtsteden blijft het onderwijs digitaal aanbieden tot nader bericht. Als de coronamaatregelen vanuit de overheid tussentijds versoepeld worden, dan bekijken we welke vormen van onderwijs en toetsing weer op de locaties van HBO Drechtsteden kunnen plaatsvinden. We houden je hiervan op de hoogte.


update: woensdag 22 april

Gisterenavond, 21 april, heeft het kabinet aangekondigd bepaalde coronamaatregelen te versoepelen. Dit heeft vooralsnog geen effect op het beleid van HBO Drechtsteden, dit blijft nl gehandhaafd.
Dit betekent tot 1 juni geen fysiek onderwijs en we blijven de lessen digitaal aanbieden.

Als de coronamaatregelen vanuit de overheid tussentijds versoepeld worden, dan bekijken we welke vormen van onderwijs en toetsing weer op de locaties van HBO Drechtsteden kunnen plaatsvinden.
We houden je hiervan op de hoogte.


update: vrijdag 27 maart

Door de maatregelen die het kabinet 23 maart heeft genomen is er veel onduidelijkheid ontstaan over de vraag wat dit betekent voor onderwijsactiviteiten van hogescholen en universiteiten. Dit roept veel vragen en onzekerheden op bij studenten en medewerkers. HBO Drechtsteden heeft daarom besloten om het onderwijs tot 1 juni 2020 alleen nog digitaal aan te bieden. Tot die datum vindt er geen fysiek onderwijs plaats.  Als de coronamaatregelen van de overheid tussentijds versoepeld worden, dan bekijken we welke vormen van onderwijs en toetsing weer op de locaties van HBO Drechtsteden kunnen plaatsvinden.

Duidelijkheid in een onrustige tijd
In deze onrustige tijd vinden we het belangrijk om duidelijkheid te bieden aan onze studenten en medewerkers. Het steeds moeten meebewegen op beslissingen die elders worden genomen is voor iedereen een lastige opgave. Met de beslissing om het onderwijs tot 1 juni digitaal aan te bieden leggen we de focus volledig op het online leren. Dit biedt ook onze medewerkers de gelegenheid om zich hier voor de volle 100% voor in te zetten. Dagelijks hebben ze met nieuwe uitdagingen te maken en er wordt hard gewerkt om het voor iedereen tot een zo goed mogelijk resultaat te brengen. Het uitgangspunt hierbij blijft het voorkomen van studievertraging op de lange termijn.


update: zondag 15 maart

Geen fysieke onderwijsactiviteiten tot en met 6 april op locaties van HBO Drechtsteden. Wél online lessen.

Naar aanleiding van de persconferentie van de ministers gelden onderstaande maatregelen in ieder geval tot 6 april. Dat betekent dat er vanaf morgen het onderwijs alleen nog digitaal wordt aangeboden. 

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan snel. De gezondheid van studenten en medewerkers van HBO Drechtsteden is bij ons heel belangrijk. HBO Drechtsteden volgt dan ook de richtlijnen van het RIVM. (handhaaf de gecommuniceerde hygiëne maatregelen, werk thuis indien mogelijk, meld je ziek bij concrete klachten).

Daarnaast hebben de Hogescholen en universiteiten besloten om het fysieke onderwijs per direct te vervangen door digitaal onderwijs om zo het coronavirus te bestrijden. HBO Drechtsteden richt het onderwijs ook op deze wijze in vanaf maandag 16 maart tot 6 april 2020. Dit betekent dat al het onderwijs vanaf die datum digitaal wordt aangeboden. Studenten kunnen actuele informatie hierover raadplegen in hun digitale leeromgeving, Itslearning.

Medewerkers ontvangen actuele informatie via email. Bij individuele vragen kunnen studenten de opleidingscoördinator van hun opleiding benaderen. Voor post-bachelor opleidingen volgt nadere berichtgeving in de loop van de maand.

We houden de ontwikkelingen in de gaten en bij wijzigingen volgt berichtgeving via genoemde kanalen.

Informatie-aanvragen en verwerking van nieuwe aanmeldingen voor de opleidingen vinden geen hinder van deze maatregelen

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.