HBO colleges voor nieuwsgierige kinderen

HBO colleges voor nieuwsgierige kinderen

 

Leven van kinderen in de toekomst

woensdagmiddag 13 oktober

Na een succesvolle eerste editie van HBO kids waarbij we terug in de tijd zijn gegaan, neemt futuroloog Lieke Lamb ons deze middag mee op een reis naar het onbekende: de toekomst!
 

Meld je hier aan!


Hoe zou het leven van kinderen in de toekomst er uitzien? Leven we op een andere planeet, komt het eten uit een printer, wordt de robot je beste maatje en gaan we dan nog wel naar school? Wat zou het verschil zijn met nu en hoe denken de kinderen daar zelf over? Een middag vol inspirerende, fantasierijke en onderbouwde inzichten die je laat nadenken over onze manier van leven, nu en in de toekomst.

Over de spreker Lieke Lamb
Trendwatcher Lieke Lamb (1973) is mede eigenaar van Trendwatcher.com/ Future Expertise Center, dat zich richt op trends en innovaties. Samen met haar echtgenoot Richard Lamb vormt ze hét trendwatchersduo van Nederland. Zij houdt zich als trendwatcher, spreker en columniste al jarenlang bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan.

Praktische informatie
Het HBO kids college is voor nieuwsgierige basisschoolkinderen uit de groepen 7 en 8 (begeleiding mag uiteraard mee)
Datum: woensdag 13 oktober 2021
Tijd: inloop 14:30 uur
start: 15:00 uur
Locatie: Energiehuis Dordrecht
Kosten: gratis toegang
Reserveren verplicht


Meld je hier aan!
 


Over HBO Kids:
Gratis inspirerende colleges voor nieuwsgierige basisschoolkinderen uit de groepen 7 en 8. Op een laagdrempelige manier laten we de kinderen kennismaken met interessante wetenschappelijke thema’s. De onderwerpen zijn heel herkenbaar en de kinderen leren op deze manier beter hoe onderzoek kan bijdragen aan de wereld om ons heen.

Het eerste HBO Kids college werd gegeven op woensdag 19 mei in de Kunstmin in Dordrecht en had als thema ‘Het leven van kinderen in de Middeleeuwen en nu’ in kader van Dordrecht 800 + 1 jaar.


HBO Kids is een initiatief van HBO Drechtsteden i.s.m. KunstMin, Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing & Partners en Gemeente Dordrecht - 800 jaar stad.

     

 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.