HBO Kids biedt serie boeiende colleges voor kinderen

HBO Kids biedt serie boeiende colleges voor kinderen


Bekijk hier de livestream!

Naast de succesvolle inspiratiebijeenkomsten in de stad heeft HBO Drechtsteden in samenwerking met Kunstmin, Bibliotheek AanZet en Dordrecht Marketing een serie colleges opgezet voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool: HBO Kids. De colleges laten kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met interessante wetenschappelijke thema’s. De onderwerpen zijn heel herkenbaar en kinderen leren op deze manier beter hoe onderzoek kan bijdragen aan de wereld om ons heen.

Het eerste HBO Kids college wordt gegeven op woensdag 19 mei in de Kunstmin in Dordrecht en heeft als thema ‘Het leven van kinderen in de Middeleeuwen en nu’ in kader van Dordrecht 800 + 1 jaar.

 
Het leven van kinderen in de middeleeuwen en nu

Vanwege corona vindt deze editie volledig online plaats. In ongeveer een uur tijd wordt verteld hoe het was om als kind in de Middeleeuwen te leven en wat het verschil is met de huidige tijd. Als gastspreker is kinderboekenschrijver Arend van Dam uitgenodigd. Hij heeft al vele historische verhalen geschreven en weet hier als geen ander op een boeiende manier over te vertellen. Arend van Dam was ook de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk in 2020.

Verder zullen HBO Drechtsteden-docent Hanneke Bahlman en directeur Jessica van den Bosch op een creatieve manier de ontwikkeling van het kind onder de loep nemen. Het biedt een interactieve en toegankelijke kennismaking met het gedrag van het kind toen en nu en laat zien dat we inmiddels méér weten over wat kinderen nodig hebben in hun ontwikkeling.
 


Praktische informatie:
Datum: woensdag 19 mei
Tijdstip: 15:00 uur. Tune thuis in vanaf 14:50 uur
Locatie: online te volgen via livestream vanuit Kunstmin
Kosten: gratis toegang. Vooraf reserveren deze link via Kunstmin.

Reserveer hier!

     

 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.