Business & Innovation klassikaal

Business & Innovation klassikaal

(tweejarig hbo-niveau)

Ben jij ondernemend en wil je jezelf verder ontwikkelen als innovatieve en ondernemende manager? De tweejarige hbo deeltijdopleiding Business & Innovation leert jou kansen te zien in de markt, trends te vertalen in nieuwe producten of diensten en businessstrategieën om te zetten in praktische toepassingen. Na de deeltijdopleiding Business & Innovation heb jij je (verder) ontwikkeld tot creatieve, ondernemende (midden)manager of zelfstandig ondernemer met een gedegen businessconcept.

De managementopleiding voor innovatieve en ondernemende  managers

Werken & Leren; een middag en avond per week naar school

In de deeltijdopleiding Business & Innovation doe je je studie naast je baan. Dat betekent dat je één vaste middag en avond per week naar school gaat en ook thuis studeert. Je voert opdrachten uit, zo mogelijk in de omgeving waarin je werkt. Een pittige uitdaging die je veel oplevert voor het realiseren van een succesvolle carrière. Er is ook een online variant van deze studie. Dat betekent lren op afstand via de virtual classroom. Deze is bedoeld voor studenten die de opleiding geheel vanuit huis willen doen.  

Woensdag 5 juni 2019
Open avond met mini-college voor belangstellenden en studenten mbo-4, Havo en Vwo.

WIl je meer weten over de opleiding Business & Innovation? Je kunt een mini-college volgen en in gesprek gaan over de opleiding, perspectieven op een baan en deze studie doen naast je baan. De bijeenkomst vindt plaats bij HBO Drechtsteden, Achterom 103 in Dordrecht.
Open Avond 5 juni van 17:00 - 20:00 uur
Mini-college Business & Innovation van 19:00 - 19:30 uur.

Klik hier om je aan te melden voor de open dag en het mini- college


Flexibele opbouw in modules

De deeltijdopleiding Business & Innovation is flexibel opgebouwd in losse modules. Iedere module duurt tien weken. Je sluit een module af met een tentamen. Heb je vooral interesse in één van de thema’s, dan kun je ook een losse module volgen om je kennis uit te breiden. Studiepunten die je behaalt, kun je altijd inbrengen mocht je alsnog de hele opleiding doen.

Programma: thema’s van Business & Innovation

De deeltijdopleiding Business & Innovation is opgebouwd uit acht thema’s, ondergebracht in modules. In de opleiding krijgen vernieuwende businessmodellen veel aandacht. Ook de ontwikkeling van jouw personal skills is een heel belangrijk onderdeel. Niet alleen toegepaste kennis, maar ook de juiste business-skills zijn belangrijke voorwaarden voor jou als succesvolle manager of ondernemer. Je rondt de opleiding in module 8 af met een gedegen onderzoek en businessplan.
 
Bekijk de modules en de vakken

Wat maakt deze opleiding zo aantrekkelijk?

  • De opleiding is in samenwerking met het bedrijfsleven vorm gegeven. Jij hebt dus straks precies die kennis in huis die bedrijven willen hebben;
  • Je studeert op hbo niveau. Daarmee investeer je in een solide carrière;
  • Je maakt met je werkgever gunstige afspraken over de financiering van de opleiding;
  • Je studeert dicht bij huis.

Interesse in de deeltijd opleiding Business & Innovation? Bekijk hier onze open dagen of meld je direct aan.

Praktische informatie

Wanneer begint de opleiding?
De lessen vinden wekelijks plaats in Dordrecht op de donderdag vanaf 5 september 2019.
De lestijden zijn van 15:15 tot 21:00 uur. Jaarlijks begint de opleiding in de eerste week van september.

Duur en opzet
De opleiding duurt twee jaar. Het gaat om een opleiding in deeltijd. Dat betekent dat je studeert naast je baan. Je gaat een middag en avond in de week naar school. Daarnaast studeer je thuis en doe je opdrachten.

Doorstuderen na de tweejarige hbo-opleiding
Na een succesvolle afronding van de opleiding heb je de mogelijkheid om in circa 2 jaar je bachelordiploma Business & Innovation te behalen. Veel studenten vinden dit een prettig traject, omdat ze al ruime ervaring hebben met de opleiding en een goed ritme hebben opgebouwd van studeren naast een baan.

Studeren bij HBO Drechtsteden
De tweejarige opleiding op hbo-niveau Business & Innovation wordt aangeboden door HBO Drechtsteden. Eén van onze speerpunten is de persoonlijke en intensieve begeleiding die onze studenten krijgen.

Studiebelasting
Naast de lessen ben je tussen de 5 en 10 uur per week ’s avonds bezig met zelfstudie: lesstof doornemen, samenvattingen maken en opdrachten maken. Ook krijg je geregeld opdrachten mee die je tijdens je werk kunt uitvoeren. Naast de verplichte lesstof schrijf je een persoonlijk ontwikkelplan met doelen die je wilt bereiken tijdens het opleidingstraject en bouw je een portfolio op met bewijzen van jouw ontwikkeling. Je presenteert regelmatig je eigen voortgang aan docenten en medestudenten. Een goede balans tussen studeren en werk ligt voor de meeste studenten op: 32 uur inzetbaar voor je werk, de rest voor studie.  

Niveau en diploma
De opleiding is op hbo-niveau en afgestemd op de eisen die het bedrijfsleven stelt. Nadat je de opleiding met succes hebt afgerond, bestaat de mogelijkheid je Associate Degree te behalen, na accreditatie van de opleiding.

Investering
Het collegegeld voor de tweejarige hbo-opleiding Business & Innovation bedraagt € 3.650 per studiejaar. Betaling in termijnen is mogelijk. Je betaalt je collegegeld dan in acht termijnen per studiejaar. De extra kosten hiervoor zijn € 50 per betalingsregeling. Het boekengeld bedraagt ongeveer € 900 voor de hele opleiding (dit kan wijzigen). Kijk hier voor informatie over het levenlanglerenkrediet van de overheid. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar.

Toelatingseisen
Om te worden toegelaten tot de tweejarige hbo-opleiding Business & Innovation ben je in het bezit van een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Als je niet over één van deze diploma's beschikt en je bent 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan de 21+ toelatingstoets. Deze toets stelt vast of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om een hbo-opleiding bij HBO Drechtsteden te volgen. Voor meer informatie lees de infowijzer 21+ ».

Meer informatie 
Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Peter Baldé, 06-83673457 of pbalde@hbodrechtsteden.nl.  Wil je uitgenodigd worden voor een intakegesprek? Meld je dan aan voor de opleiding. Als je aan de voorwaarden voldoet kunnen we na dit intakegesprek je aanmelding omzetten in een inschrijving.

Intake of orienterend gesprek 28 mei 2019 
Ben je belangstellende, dan nodigen we je uit voor een gesprek. We praten dan over je persoonlijke leerdoelen, ambitie en rol in de organisatie. We gaan dan tevens in op aanpak en inhoud van de opleiding. Na aanmelding voor de opleiding, ontvang je de uitnodiging voor het gesprek. De gesprekken vinden plaats op onze hogeschool in Dordrecht, Achterom 103. Met dit gesprek kun je nog beter bepalen of deze opleiding past bij je wensen en mogelijkheden. De eerst volgende mogelijkheid ivoor een gesprek is op dinsdag 28 mei in de middag. Als deze datum niet gelegen komt dan plannen we een andere afspraak. 

Contact

HBO Drechtsteden, Achterom 103, 3311 KB Dordrecht
Als je vragen hebt, kun je kijken bij veelgestelde vragen of het contactformulier invullen.
Bel voor meer informatie naar het secretariaat: 088-6572762 of mail naar info@hbodrechtsteden.nl.

Aanmelden

Je kunt je direct aanmelden, dan ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek. Na dat gesprek kunnen we je aanmelding omzetten in een definitieve inschrijving.
Kijk ook bij de veelgestelde vragen.

Aanmelden

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.