banner images

HBO Kids: inspirerende colleges

Gratis inspirerende colleges voor nieuwsgierige basisschoolkinderen uit de groepen 7 en 8. Op een laagdrempelige manier laten we de kinderen kennismaken met interessante wetenschappelijke thema’s. De onderwerpen zijn heel herkenbaar en de kinderen leren op deze manier beter hoe onderzoek kan bijdragen aan de wereld om ons heen.

Partners

HBO Kids is een initiatief van HBO Drechtsteden i.s.m. KunstMin, Bibliotheek AanZet, Onderwijsmuseum en Dordrecht Marketing & Partners.

Op de hoogte blijven?

Mailtje ontvangen wanneer wij een volgend HBO Kids college organiseren? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.Zien is geloven?

8 februari 2023: dit college, gegeven in het Nationaal Onderwijs Museum, ging over beeldmanipulatie. Is beeld altijd zo onschuldig als wij denken? Wat willen beelden ons vertellen? 

Maak gebruik van je talent

5 oktober 2022: tijdens dit HBO Kids college kregen de kinderen meer te weten hoe je talent herkent, want ieder kind heeft talent. Soms weet je dit al van jezelf of kom je er op latere leeftijd achter. Talent is echter geen garantie voor succes. Hoe maak je gebruik van je talent?

Ontdek de knotsgekke wereld van wetenschap & techniek

2 februari 2022: een HBO Kids college vol spektakel en spanning! 
De knotsgekke professor Rookpluim van Madscience heeft de kinderen op een spectaculaire wijze kennis laten maken met wetenschap door leuke experimenten.

Het leven van kinderen in de toekomst

13 oktober 2021: na een succesvolle eerste editie van HBO kids waarbij we terug in de tijd zijn gegaan, nam futuroloog Lieke Lamb ons deze middag mee op een reis naar het onbekende: de toekomst!
Hoe zou het leven van kinderen in de toekomst er uitzien? Leven we op een andere planeet, komt het eten uit een printer, wordt de robot je beste maatje en gaan we dan nog wel naar school?

Het leven van kinderen in de middeleeuwen en nu

19 mei 2021: tijdens deze eerste editie van HBO kids gingen we terug in de tijd! Hoe was het om als kind in de Middeleeuwen te leven en wat is het verschil met nu? Een passend thema voor de stad Dordrecht die inmiddels alweer ruim 800 jaar bestaat.